3 kişiye hayat oldu

Sivas'ta 6 gün önce beyin kanaması geçiren ve dün sabah beyin ölümü gerçekleşen 51 yaşındaki Zeliha Durak'ın organları, yeni yılda nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu.Yeni Mahalle'de yaşayan 1 çocuk annesi ev kadını Zeliha Durak 25 Aralık'ta beyin kanaması

3 kişiye hayat oldu

Sivas'ta 6 gün önce beyin kanaması geçiren ve dün sabah beyin ölümü gerçekleşen 51 yaşındaki Zeliha Durak'ın organları, yeni yılda nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu.

Yeni Mahalle'de yaşayan 1 çocuk annesi ev kadını Zeliha Durak 25 Aralık'ta beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Numune Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde 6 gündür tedavi gören Durak'ın dün saat 10.20 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Zeliha Durak'ın organlarının bağışlanması için Numune Hastanesi Organ ve Doku Nakli birimi ailesiyle görüştü. Ailenin organlarını bağışlanmasına onay vermesi üzerine, Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden Sivas'a gelen sağlık ekipleri gece saatlerinde gerçekleştirdikleri ameliyatla Durak'ın karaciğerini ve böbreklerini aldı. Karaciğerin Erzurum'da 30 yaşındaki kadın bir hastaya, sol böbreğin Samsun'a, diğer organın ise ilerleyen saatlerde belli olacak organ bekleyen bir hastaya nakledileceği belirtildi. İsimlerini vermek istemeyen aile bireyleri herhangi bir açıklama da yapmadı.

'ELLERİ ÖPÜLESİ İNSANLAR'

Operasyonu gerçekleştiren Erzurum Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, ailenin Türkiye'ye örnek olacak bir davranış sergilediğini belirterek şunları söyledi:
"Bu acılı günlerinde yakınlarının organlarını bağışladılar. Tabi önemli şeylerden biri de, 2015'in ilk saatleri ve biz ameliyattayız. Yani organ nakli gün ve saat tanımıyor. Herhangi bir şekilde dinlenme tanımıyor. Hastalarımız hazır, inşallah nakledeceğiz. Ve umarım ki yapacağız tetkiklerde kullanılabilir durumda olduğunu görürüz. Hasta yakınlarına gerçekten teşekkür etmek lazım, bu insanlar gerçekten elleri öpülesi insanlar. Kendi acılarını bir tarafa bırakıp başkalarının acılarını derman olmaya çalışan insanlar. Umarız ki aldığımız bu organlar, taktığımız hastalarda çalışır ve onlarda yeniden hayata tutunurlar."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem