3. dalga operasyonda şok detaylar!

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla Hükümet’i devirmek için kumpas kuran örgüt, Mali Şube içinde 14 Numara adını verdiği bir oda kurdu. Erdoğan için ‘Dönemin Başbakanı’ ifadesinin yer aldığı belgeler bu odada hazırlandı. HÜK

3. dalga operasyonda şok detaylar!
Akşam Gazetesi'nin haberine göre, 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla Hükümet’i devirmek için kumpas kuran örgüt, Mali Şube içinde 14 Numara adını verdiği bir oda kurdu. Erdoğan için ‘Dönemin Başbakanı’ ifadesinin yer aldığı belgeler bu odada hazırlandı.
 
HÜKÜMET’İ devirmek isteyen Paralel Yapı’ya düzenlenen operasyonun üçüncü dalgasında şok eden detaylar… Derin örgütün, 17 ve 25 Aralık 2013’teki seri kumpaslar öncesi; kabine üyelerine ve işadamlarına yönelik suçlamaları hazırlamak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube’de özel bir oda hazırladığı ortaya çıktı. 
 
"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmak” ve “Casusluk"  suçlamalarıyla gözaltına alınan emniyet müdürleri Yakup Saygılı, Mahir Çakallı, Hamza Tosun’un da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkındaki soruşturma dosyasında yer alan bir tutanak, Paralel Yapı’nın ihanet odasını deşifre etti. 17 Aralık operasyonundan yaklaşık bir ay önce kurulan odaya ‘14 Numaralı Oda’ adı verildi. 19 Kasım 2013 tarihli tutanağa göre şube amirlerinin bilgisi dâhilinde 10 adet bilgisayar temin edilerek bu odaya kondu. Bilgisayarların 7’si daha önce hiç kullanılmamıştı. 2 bilgisayar Sahtecilik Büro Amirliği’nde görevli komiser yardımcısı M.F.Y.'ye, 1 bilgisayar ise Nitelikli Dolandırıcılık Bürosu’nda çalışan komiser yardımcısı H.K.’ye aitti. Bilgisayarlar, Kaçakçılık Daire Başkanlığına bağlı olan ‘Komnet’ ağıyla aktif hale getirildi. 
 
HEMEN KAYITLARI SİLDİLER 
 
17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından göreve gelen yeni ekip soruşturmadaki usulsüzlüklerin incelenmesi için çalışma başlattı. Deşifre olmayan paralelcilerin şubedeki diğer bilgisayarlara format atarak ‘log’ kayıtlarının silinmesi üzerine 14 Numaralı Oda kilitlendi. Oda tekrar açılınca içinde 5 bilgisayar bulunduğu tespit edildi. Mali Şube’deki tüm bilgisayarların seri numaralarını inceleyen ekip, kayıp 5 bilgisayarın Sahtecilik ve Dolandırıcılık bürolarına gönderildiğini ortaya çıkardı. 
 
‘RECEP AĞA’ İSMİNİ TAKMIŞLAR 
 
Paralel Yapı’nın kullandığı 10 bilgisayar, bilişim uzmanı polisler tarafından incelendi. Silinen bazı dosyalar geri getirildi. Yüzlerce sayfadan oluşan 50 adet Word dosyası ele geçirildi. Dosyalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında ‘dönemin başbakanı’, ‘Recep Ağa’, ‘suç örgütü lideri’ gibi ifadelerin kullanıldığı ortaya çıktı. 
 
İŞTE ABLUKANIN HARİTASI
 
PARALEL Yapı soruşturma dosyasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kısıklı’daki eviyle ilgili ‘GSM cell haritası’ da yer aldı. Konutlar hakkında teknik ve fiziki takip yapılamayacağı kanunen açıkça düzenlenmesine rağmen Başbakanlık resmi konutunun teknik olarak takibe maruz bırakıldığı ve Erdoğan’ın Kısıklı’daki konutu ile ilgili GSM CELL haritası çıkarılarak görüştüğü kişilerle ilgili telefon sinyal eşleştirmesi yapıldığı ortaya çıkmıştı. AKŞAM’IN ulaştığı haritanın yer aldığı tutanakta “Aidiyet 24-TM-00137” ve “Aidiyet 34-TM-00151” imzasıyla iki polisin imzası bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem