23 Türk balıkçı tutuklandı

Pala Reis adlı balıkçı teknesi, Gürcistan karasularını ihlal ettiği ve yasadışı avlandığı gerekçesiyle 13 Şubat Cuma günü 23 kişilik mürettebatıyla birlikte Gürcistan Sahil Güvenlik güçleri tarafından Poti Limanı'na çekildi. Tekne mürettebatının dün akşam

23 Türk balıkçı tutuklandı

Pala Reis adlı balıkçı teknesi, Gürcistan karasularını ihlal ettiği ve yasadışı avlandığı gerekçesiyle 13 Şubat Cuma günü 23 kişilik mürettebatıyla birlikte Gürcistan Sahil Güvenlik güçleri tarafından Poti Limanı'na çekildi. Tekne mürettebatının dün akşam çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Poti'deki cezaevine konulduğu öğrenildi. Türk balıkçıların, yasadışı avlanma ve karasularını ihlal etmenin yanısıra, Abhazya'ya silah götürmekle suçlandığı da vurgulandı. Tutuklanan balıkçıların adlarının Kaptan Dursun Neciboğlu ile Emrah Neciboğlu, Mehmet Demirbaş, Murat Demirbaş, Tarık Demirbaş, Orhan Sancaktutan, Mehmet Sancaktutan, Bülent Sancaktutan, Yaşar Şengül, Murat Şahinler, Yavuz Tarlacı, Mustafa Yüksel, Hasan Alver, Kurtuluş Bodur, Ayhan Aydın, Cihangir Dede, Umut Gül, Aydın Abak, Kayhan Aydın, Mithat Turan, Mehmet Aktay, Emrah Çekil ve Ayhan Yanık olduğu açıklandı.

Pala Reis adlı teknenin bağlı olduğu Alacoğlu Balıkçılık firması sahibi Yaşar Alacoğlu, 23 kişilik mürettebatın dün tutuklanarak Gürcistan'da cezaevine konulduğunu belirterek, “Mürettebatımı karasularını ihlal etmekle suçluyorlar. Teknemiz Ordu ilinin 50 mil açıklarında, Poti Limanı'na 120 mil uzaklıkta avlanıyordu. Dün de tutuklanarak cezaevine koyuldular. Gürcü yetkililer tekneyle sözde silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığını ve silahların Abhazya'ya götürülmeye çalışıldığını ileri sürüyorlar. Bizim böyle bir şeyle alakamız söz konusu dahi olamaz. Teknede 200 bin TL tutarında 4 bin kasa hamsi vardı” dedi.

Öte yandan aynı balıkçı teknesinin 3 yıl önce de benzer iddialarla Gürcü sahil güvenlik güçleri tarafından alıkonulduğu ve 250 bin dolar ceza ödenmesi karşılığında serbest bırakıldığı öğrenildi.

TÜRK DIŞİŞLERİ DEVREDE

Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Ercan Özten ise, ilk günden itibaren konuyu takip ettiklerini belirterek, gerekli bilgileri Dışişleri Bakanlığı'na verdiklerini söyledi. Özten, “Balıkçılarımızla ben de görüştüm. Büyükelçiliğimiz ile birlikte gelişmeleri takip ediyoruz. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'na bilgi verdik” dedi. Bu arada Rize Valisi Zekeriya Şarbak, Dışişleri Bakanlığı nezdinde gelişmelerin takip edildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem