21 yıl mağarada yaşadılar

Barajın yapımını üstlenen Limak Holding'in aileye il merkezinde iki katlı müstakil bir ev satın almasının ardından, valilik de yardım elini uzattı. Aileye maddi yardımın yanı sıra topluma uyumlarını sağlamak amacıyla psikolog desteği de verildi. Aydınlar

21 yıl mağarada yaşadılar

Barajın yapımını üstlenen Limak Holding'in aileye il merkezinde iki katlı müstakil bir ev satın almasının ardından, valilik de yardım elini uzattı. Aileye maddi yardımın yanı sıra topluma uyumlarını sağlamak amacıyla psikolog desteği de verildi.

Aydınlar yolu üzerinde bulunan yeni evlerinde aileyi ziyaret eden Vali Necati Şentürk, aileye her türlü desteğin verileceğini söyledi. Daha önce kendilerine ev verilmesi teklifinin yapıldığını ancak bunun o tarihlerde razı olmamaları nedeniyle gerçekleşmediğini belirten Vali Şentürk, "Bugün memnuniyetle yeni evlerine taşındıklarını görüyoruz. Biz aileye her türlü desteği vereceğiz. Bir ton kömür göndermiştik. Bir ton kömür daha göndereceğiz. Zaruri harcamaları için bin TL verdik. Haftaya da bin TL daha vereceğiz. Bu yardımlarımız sürecek. Her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız. Ancak bunların da ötesinde kendilerine her türlü manevi destekte verilecek. Onlar artık valiliğin himayesindedirler, onlar benim evlatlarım gibidirler. Kendilerine yardımcı olması için psikolog görevlendirdik. Bu psikoloğumuz uzun yıllar insanları çok az gördükleri için ürkek olan aile bireylerine yardımcı olacak. Ayrıca gözlerinde problem olan evin iki çocuğu Mehmet ve Ahmet'in muayenelerini de yaptıracağız" dedi.

Psikolog Güneş Karabulut da belirli bir program dahilinde aile bireyleri ile birlikte olacağını belirterek şunları söyledi: "Bu ailenin topluma daha rahat uyum sağlayabilmesi için çalışmalar yürüteceğiz. Sık sık aileyi ziyaret edeceğim. Bu çalışmalar esnasında öğrenim çağı dışına çıkmış bulunan evin 5 çocuğuna da okuma yazma öğretmeye çalışacağız" diye konuştu.

Ziyarette hazır bulunan Emniyet Müdürü Celali Topuz, ailenin ihtiyaç duyduğu çamaşır makinesinin Emniyet Müdürlüğü tarafından sağlanacağını belirtti.

Anne Fadime Uras da kendilerine yapılan yardımlardan dolayı çok duygulandıklarını belirterek Vali Şentürk'e teşekkür etti.
Ziyarette Emniyet Müdürü Celali Topuz, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hıfzullah Canpolat, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Aydın Şakar ve Alkumru Barajı Proje Müdürü Mehmet Şükrü Sevim de hazır bulundu.

Fadime Uras ile çocukları Mehmet (20), Ahmet (18), Mustafa (16), Mukadder (15) ve Zeynep Eşiyok'un (14), Alkumru Baraj inşaat alanında bir mağarada yaşamlarını sürdürüyordu. Anne Fadime Uras 14 yıl önce vefat eden eşi ile resmi nikahlarının bulunmadığını ve babasının kendisini eşine verirken eşinin de yetişkin kızını aldığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler