2024 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleri ne zaman?

2024 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleri ne zaman? İşte detaylar...

2024 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleri ne zaman?

Son dönemde, emekli vatandaşlar için önemli bir konu olan bayram ikramiyeleriyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Önceki yıllarda, hem Ramazan Bayramı'nda hem de Kurban Bayramı'nda toplamda 4.000 TL olarak verilen emekli ikramiyelerine bu yıl %50 oranında zam yapıldığı duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, emeklilere Ramazan Bayramı için tek seferlik 5.000 TL ödeme yapılacak ve bu ödemeler 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Emekli ikramiyesi alacak gruplar arasında SGK emeklileri, yaşlılık aylığı alanlar, vazife malulleri, malullük aylığı ve ölüm aylığı alanlar, sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terör mağduru sivil vatandaşlar yer alıyor.

Özellikle TBMM Genel Kurulunda görüşülen 8. Yargı Paketi'nde emekli bayram ikramiyesinin 3.000 TL'ye çıkarılmasına yönelik düzenlemenin kabul edilmesi, emekliler için önemli bir kazanım olarak görüldü. Dul ve yetim aylığı alanlar için de ikramiye ödemesi, dosya başına 3.000 TL olarak yapılacak ve ödeme miktarları, alınan aylığın oranına göre hesaplanacak.

Bu düzenlemelerle birlikte, 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren ve EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesinden yararlanan vatandaşlar da bu yılki Ramazan Bayramı'nda ikramiyeden faydalanabilecekler. Kurban Bayramı için ise, 1 Nisan – 31 Mayıs tarihleri arasında emeklilik dilekçesi veren EYT'li vatandaşlar zamlı ikramiyeden yararlanma hakkına sahip olacaklar.

Birden fazla aylık alan emeklilerin durumu ise, en yüksek ödemeye hak kazandıkları dosya bazında değerlendirilecek. Bu durumda, bir kişi eğer hem kendi çalışmaları üzerinden emekli aylığı hem de eşinden dolayı dul aylığı alıyorsa, sadece kendi emekli aylığı üzerinden ikramiye alabilecek. Nisan ayı içinde ancak bayram öncesi vefat eden emekli veya hak sahiplerinin bayram ikramiyesi, hak sahipleri tarafından alınabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem