2024 MSÜ sınav yerleri giriş belgesi sorgulama

2024 MSÜ sınav yerleri giriş belgesi nerden sorgulanır işte detaylar...

2024 MSÜ sınav yerleri giriş belgesi sorgulama

Milli Savunma Üniversitesi'nin (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı için hazırlıklar son sürat devam ediyor. 2024 yılında yapılacak olan sınav, 3 Mart tarihinde gerçekleşecek ve adaylara 165 dakika süresince, lise düzeyinde 120 çoktan seçmeli soru sorulacak. Sınav kitapçığı tek parça halinde olup, adayların yanıtlarını işaretlemeleri için cevap kağıtları verilecek.

2024 MSÜ sınav yerleri giriş belgesi nerden sorgulanır?

Sınav giriş yerlerinin açıklanmasıyla birlikte, adaylar nerede sınava gireceklerini öğrenmiş oldular. Sınav giriş belgeleri, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden, 22 Şubat 2024 tarihinden itibaren erişilebilir durumda. Adaylar, TC kimlik numaraları ve şifreleri kullanarak bu belgelere ulaşabilirler.

Sınav giriş belgesini almak için adayların, ÖSYM'nin internet sitesine TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapmaları gerekmektedir. Bu belge, sınav merkezi, bina ve salon bilgilerini içermekte olup, üzerinde adayın fotoğrafı da bulunmaktadır. Adaylar, belirlenen salon dışında bir yerde sınava katılamazlar ve bu durumdaki sınavlar geçersiz sayılır.

Sınav günü, adayların sınav giriş belgelerinin ya renkli ya da siyah beyaz bir kopyasını yanlarında bulundurmaları şarttır. Belgeyi yanında getirmeyen adaylar, sınav binasına alınmayacak. Adayların, belgede bulunan fotoğraflarının net görünmesine özen göstermeleri önemlidir. Belge üzerine ekstra yazı, resim veya işaret eklenmesi yasaktır ve bu durum sınavın geçersiz sayılmasına neden olabilir.

Eğer sınav giriş belgesi kaybedilirse, adaylar internet üzerinden yeniden bir kopya edinebilirler. Adayların, sınav günü herhangi bir aksilik yaşamamaları için sınav girecekleri binayı ve adresi önceden ziyaret etmeleri tavsiye edilir. Sınav giriş belgesi, adayların posta adreslerine gönderilmeyecek, yalnızca online olarak temin edilebilecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler