2024 göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçmen operasyonlarıyla başladı! 80 organizatör ve 2 bin 155 düzensiz göçmen

2024 yılının ilk 4 gününde 27 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.

2024 göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçmen operasyonlarıyla başladı! 80 organizatör ve 2 bin 155 düzensiz göçmen

2024 yılının ilk dört gününde Türkiye'nin 27 farklı ilinde düzensiz göçmenlere ve göçmen kaçakçılığı yapan organizatörlere yönelik büyük çaplı bir operasyon gerçekleştirildi.

"KALKAN-7" adı verilen bu operasyonlar kapsamında, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Afyonkarahisar, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Malatya, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Van illerinde toplam 57 ayrı baskın yapıldı.

Bu operasyonlar sonucunda, 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanırken, bu şahıslardan altısı tutuklanma kararı alındı ve dördüne adli kontrol şartı getirildi.

Geriye kalan şüphelilerin ise adli işlemleri devam ediyor. Ayrıca operasyonlar sırasında 2.155 düzensiz göçmen de yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

"Umut Tacirliği Yaparak İnsanları Kandıran, Binlerce İnsanı Göç Yollarında Ölüme Sürükleyen, Ülkemizi Düzensiz Göçün Hedefi ve Transit Geçiş Yolu Haline Getirmeye Çalışan İnsan Tacirlerine Asla Fırsat Vermeyeceğiz

Operasyonları düzenleyen Jandarmamızı, Polisimizi, Sahil Güvenliğimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımızın uzman personelini tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin

Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler