2024 emekli ve memur maaşları bayramdan önce ödenecek mi?

2024 emekli ve memur maaşları bayramdan önce ödenecek mi? İşte detaylar...

2024 emekli ve memur maaşları bayramdan önce ödenecek mi?

Emekli ve memur maaşlarının ödeme tarihleri, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla sıkça gündeme geliyor. Önceki yıllarda, dini bayramlar öncesinde emekli ve memur maaşlarının erken ödenmesi geleneği, bu yıl da merak konusu oldu. 10-12 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Ramazan Bayramı için 9 günlük bir tatil süresi belirlendi. Bu durum, "Emekli ve memur maaşları bayram öncesi yatırılacak mı?" sorusunu akıllara getirdi. Geçmişte, bayram dönemlerinde maaşların erken ödendiği bilinse de, henüz bu yıl için resmi bir açıklama yapılmadı.

Memur maaşları genellikle her ayın 15'inden sonra, emekli maaşları ise tahsis numarasına göre belirlenen tarihlerde yatırılıyor. Emekli maaşları hafta sonuna denk gelirse, ödeme günü genellikle hafta sonu öncesine çekiliyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için farklı ödeme takvimleri bulunmakta. Örneğin, SSK emeklileri için tahsis numarasının son rakamına göre 17 ila 26'sı arasında, Bağ-Kur emeklileri için 25 ve 28'i arasında, Emekli Sandığı emeklileri içinse doğum tarihlerine göre belirlenen günlerde maaş ödemeleri gerçekleştiriliyor. Her yıl, özellikle bayramlar öncesi maaşların erken ödenip ödenmeyeceği konusu gündeme gelirken, bu yılın ödeme planına dair net bilgilerin ilerleyen dönemlerde açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem