20 Türk hacı vefat etti

Hac ibadeti için Suudi Arabistan'a giden Türk hacı adaylarından 20'sinin hayatını kaybettiği bildirildi.İşte hayatını kaybeden hacı adaylarının isimleri. Hac ibadeti için kutsal topraklara giden hacı adaylarından 9'u Mekke'de, 11'i Medine'de vefat etti. M

20 Türk hacı vefat etti
Hac ibadeti için Suudi Arabistan'a giden Türk hacı adaylarından 20'sinin hayatını kaybettiği bildirildi.İşte hayatını kaybeden hacı adaylarının isimleri.
Hac ibadeti için kutsal topraklara giden hacı adaylarından 9'u Mekke'de, 11'i Medine'de vefat etti.

Mekke'de hayatını kaybeden hacı adaylarının cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Şerai bölgesinde toprağa verildi. Medine'de vefat eden hacı adaylarının cenazeleri ise Mescid-i Nebevi'de kılınan namazdan sonra Cennet-ül Baki'de defnedildi.

MEKKE'DE VEFAT EDEN HACI ADAYLARI

Mekke'de yaşamını yitiren hacı adaylarının isimleri ve geldikleri şehirler; ''Fatma Dikkollu (60), Samsun, Mustafa Soba (56) Samsun, Abdülbari Hocaoğlu (82) Diyarbakır, Selfinaz Yalnız (74) Karaman, Memet Akın (68) Malatya, Hatice Mendilli (74) Gaziantep, Fatma Kurt (64) Gaziantep, Hüseyin Yumuşak (46) Kütahya ve Sadettin Akdaş (59) Yozgat'' olarak açıklandı.

MEDİNE'DE HAYATINI KAYBEDENLER
Medine'de hayatını kaybeden hacı adaylarının ise; ''İsmail İmeci-Giresun, Hamdi Yıldız-Tokat, Mısdık Arslan-Kahramanmaraş, Ahmet Büyükdeveci-Sivas, Döndü Kandemir-Uşak, İsmail Aytekin-Elazığ, Süleyman Şahin-Gaziantep, Gülsüm Tezel-Bartın, Meryem Öğüt-Alanya, Ali Sevmez-İzmir ve Dürüye Güneş-Kırşehir'' olduğu belirtildi.

Bu arada ölen hacı adaylarından Mustafa Soba'nın, Diyanet İşleri Başkanlığı görevlisi olduğu bildirildi.

Abdülbari Hocaoğlu'nun trafik kazası sonucu, diğerlerinin ise çeşitli sağlık sorunları nedeniyle yaşamlarını yitirdikleri kaydedildi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler