20 bin personel alımıyla alakalı açıklama geldi

ÖSYM Başkanı'ndan 20 bin sözleşmeli personel alımına ilişkin açıklama geldi.

20 bin personel alımıyla alakalı açıklama geldi

ÖSYM Başkanı Halis Aygün'den sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin son dakika açıklaması yapıldı. Aygün, Sağlık Bakanlığı'nın 20 bin sözleşmeli personel alımına ilişkin kılavuzun yarın yayımlanacağını belirterek tercih sürecinin başlatılacağını söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan ÖSYM Başkanı Aygün, 'Sağlık Bakanlığı'nın 20.000 sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin kılavuz çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Yarın kılavuzu yayımlayacağız ve tercih sürecini başlatacağız. Sizlere ve sağlık camiasına şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.' ifadelerine yer verdi.

BAKAN KOCA'NIN SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI

20 bin sözleşmeli sağlık personelinin alımına ilişkin kılavuzunun ÖSYM'ye gönderildiğini belirten Bakan Koca geçtiğimiz günlerde şu açıklamayı yapmıştı; Taşra teşkilatımızda istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre, ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 20 bin sözleşmeli personel alım sürecini başlatıyoruz. Gerekli bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM'ye verilmiştir. 10 bin 348 hemşire, 1600 ebe ve 6 bin 604 sağlık teknisyeni/ sağlık teknikeri ile psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçileri alımı yapılacaktır."

Tercih kılavuzunun, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlandıktan sonra adayların tercihlerini kılavuzda belirtilen tarihler arasından yapabileceğini anımsatan Koca, "40 bin kadro kapsamındaki 10 bin sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu ile 10 bin sürekli işçi kadrosu için mart ayı içinde ilana çıkılarak alım işlemi yapılacaktır" demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem