2 çocuğu PKK'ya götüreceklerdi

 Diyarbakır Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin il genelinde PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışma yaptığını açıkladı.Açıklamada, “PKK/KCK terör örgütünün kırsal alanına aktarılacağıyla ilgili bi

2 çocuğu PKK'ya götüreceklerdi

 

Diyarbakır Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin il genelinde PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışma yaptığını açıkladı.

Açıklamada, “PKK/KCK terör örgütünün kırsal alanına aktarılacağıyla ilgili bilgiler elde edilen yaşı küçük 1 şahıs, bu şahsın aktarımında görevli 2 örgüt mensubu 12.12.2014 günü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan şahısların üst üramasında el yazısıyla yazılmış ve kırsal alana gönderilmek üzere hazırlanan örgütsel doküman, PKK/KCK terör örgütüne ait olduğu değerlendirilen 7.000 TL para ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan şahıslardan bir tanesi hakkında önceki tarihlerde, ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan kaydı olduğu ve şahısla ilgili örgütün kırsal alanında eğitim aldığına yönelik teşhis ve ifade beyanı bulunduğu tespit edilmiştir.Konu ile ilgili olarak çalışmalar ve araştırmalar devam etmekte olup, gelişmeler hakkında bilgi verilecektir” denildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem