2 Bin Defa Ciğerimiz Yandı

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Karabük'te Keltepe bölgesinde oluşturulan Eğriova Göleti'nin açılışında yaptığı konuşmada, yangın çıkmadan önce önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi. Kahveci, şöyle konuştu:"Karabük'e orman yangınlarına karşı helikopt

2 Bin Defa Ciğerimiz  Yandı

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Karabük'te Keltepe bölgesinde oluşturulan Eğriova Göleti'nin açılışında yaptığı konuşmada, yangın çıkmadan önce önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi. Kahveci, şöyle konuştu:

"Karabük'e orman yangınlarına karşı helikopter gönderdik. Arazöz ve yangın araçları da alıyoruz. Amacımız sık yaşanan yangınlara karşı burayı güçlendirmek. Böylesi ormanlar dünyanın hiçbir yerinde yok. Bir sabah kalktığınızda bu gölette geyik ve karaca gibi hayvanları su içerken görürseniz sakın şaşırmayın. Güzel değerlerimize hep birlikte sahip çıkalım. Ormanlarımızın bizlere yıllık 20-25 milyon YTL gelir getirdiğini de unutmayalım."

Kahveci, bu yıl orman yangınları açısından Türkiye'nin ve Akdeniz ülkelerinin sıkıntı yaşadığını ifade ederek, ülke genelinde bu yıl 2 bin orman yangını meydana geldiğini kaydetti.

Şu anda devam eden yangın olmadığını dile getiren Kahveci, "Komşularımızda ise halen süren orman yangınları var. Geçen yıllara göre bu yıl orman yangınlarında ciddi artış var. Ancak, ülkemizde çıkan yangınlara yer ve hava gücümüzü hazır tuttuğumuz için etkin şekilde müdahale ettik. Eylül ayı da tehlikeli bir ay olduğu için hava ve kara gücümüz kırmızı alarmda bekliyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem