19 Mayıs'ı kutluyoruz

Türkiye'nin ilke ve inkilaplarını imzasını atmış büyük Türk Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihinde milli mücadelenin ateşlenmesinin 90'ıncı yıldönümünü kutluyoruz. Türkiye'nin ilke ve inkilaplarını imzasını atmış büyük Türk Must

19 Mayıs'ı kutluyoruz
Türkiye'nin ilke ve inkilaplarını imzasını atmış büyük Türk Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihinde milli mücadelenin ateşlenmesinin 90'ıncı yıldönümünü kutluyoruz.

Türkiye'nin ilke ve inkilaplarını imzasını atmış büyük Türk Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihinde milli mücadelenin ateşlenmesinin 90'ıncı yıldönümünü kutluyoıruz.

Ankara'daki kutlamalar, saat 07.00'de başlayacak ve 24.00'de sona erecek. Bu saatler arasında tüm resmi daireler, özel kuruluşlar ve askeri birlik kurum ve karargáhlar Türk Bayrağı ve Atatürk portreleri ile donatılacak.

19 MAYIS MESAJLARI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "19 Mayıs 1919'da başlayan süreç, umutsuzluk ve yılgınlık içindeki millet varlığına olan yüksek inancın ifadesi olması bakımından ilham almamız gereken bir mücadele yöntemi olarak önümüzü aydınlatmaktadır" dedi.

Bahçeli, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, bugün büyük Atatürk'ün doğumunun 128. ve Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olarak Samsun'da atılan ilk adımın 90. yıldönümünü milletçe kutladıklarını vurgulayarak, "19 Mayıs 1919, dönemin sömürgeci güçlerince dayatılan bir geleceği reddederek 'Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına' inanan Atatürk'ün Cumhuriyetle sonuçlanacak bağımsızlık mücadelesine başladığı gündür" ifadesini kullandı.

Başbakan Tayyip Erdoğan: Gençlerimize güveniyor, onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye'mizin aydınlık geleceğini görüyoruz. Bütün çabamız, geleceğimizin güvencesi gençlerimize müreffeh bir ülke bırakmaktır.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: "Türkiye, Cumhuriyet'in ilanının ardından çağını aşan bir vizyonla, ufkun ötesini gören bir anlayışla her alanda büyük hamleler gerçekleştirmiştir. Bugün bu reformist yaklaşımın, devam ettiğini görmekten de ayrıca büyük memnuniyet duyuyorum."

ANITKABİR'DE TÖREN BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'e çelenk koyarak, Büyük Önder Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Misak-ı Milli kulesine giriş yaptı. Anıtkabir şeref defterini imzaladı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler