15 ilde FETÖ operasyonu! 67 şüpheli yakalandı!

Türkiye'nin dört bir yanında FETÖ terör örgütüne karşı geniş çaplı bir operasyon dalga dalga yayıldı.

15 ilde FETÖ operasyonu! 67 şüpheli yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu ve "Kıskaç-7" adı verilen operasyon kapsamında, 14 farklı ilde eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 67 şüpheli güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Operasyonlar, terör örgütlerine ve iş birlikçilerine karşı sürdürülen kararlı mücadelenin bir parçası olarak öne çıkıyor.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, FETÖ ile mücadelenin azimle devam edeceğini ve milletin desteğiyle bu örgütlerin son nefeslerine kadar takip edileceğini belirtti. Operasyonun detaylarına dair bilgiler de paylaşıldı; şüphelilerin örgütün çeşitli yapılanmaları içinde aktif roller üstlendikleri, sınav sorularını önceden aldıkları ve mülakatlarda avantaj sağlamak için kodlandıkları ortaya çıktı.

Eş zamanlı baskınlarda ele geçirilen yoğun miktarda para ve dijital materyallerin yanı sıra, örgütsel dokümanlara da el konuldu. Bakan Yerlikaya, 1 Haziran 2023'ten bu yana gerçekleştirilen 4022 operasyonda 6045 şüphelinin yakalandığını ve bu başarılı operasyonlardan dolayı emniyet güçlerini tebrik ettiğini ifade etti.

Antalya, Manisa, Ankara, Aydın, Konya, Artvin, İstanbul, Bilecik, Edirne, Uşak, Isparta, Şanlıurfa, Kırşehir ve Elazığ olmak üzere 14 ilde yapılan bu kapsamlı operasyon, terör örgütleriyle mücadelede Türkiye'nin kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

bakan-ali-yerlikaya.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem