14 ilde eğitime kar engeli! Okullar 1 gün tatil edildi

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları, eğitim faaliyetlerini durdurdu.

14 ilde eğitime kar engeli! Okullar 1 gün tatil edildi

Ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıkların düşmesiyle birlikte birçok ilde kar yağışı etkili oldu. Gece saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı sonucunda Giresun, Bitlis, Karabük, Kastamonu, Erzincan, Kars, Tunceli, Van, Artvin, Erzurum, Bayburt, Ağrı ve Ardahan'ın bazı ilçelerinde okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Bingöl'ün Karlıova, Adaklı, Yedisu ve Kiğı ilçelerinde süren yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim faaliyetlerine ara verildi. Karla kaplanan yolların ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

Kar yağışının yol açtığı ulaşım aksaklıkları ve bazı bölgelerde yaşanan elektrik kesintileri, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. İlgili belediye ve özel idare ekipleri, yolların açılması ve elektrik hatlarının onarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Valilikler tarafından yapılan açıklamalarda, hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılacağı belirtti. Ayrıca, hava koşulları ve yol durumlarına ilişkin güncel bilgilendirmeler yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminleriyle vatandaşları uyardı. Yoğun kar yağışının getirdiği risklere karşı hazırlıklı olmaları ve olası buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları tavsiye edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler