120 belediyeci gözaltına alındı

İzmir'de yapılan büyük belediyecilik operasyonunda, çoğu belediye çalışanı 120 kişi gözaltına alındı.

120 belediyeci gözaltına alındı

İzmir'de, savcı Murat Gök'ün talimatıyla düzenlenen "Sarmaşık" operasyonu kapsamında aralarında ilçe ve belde belediye başkanlarının da bulunduğu 85 kişi gözaltına alındı.

Yedi ay önce, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran'ın, belediyede şube müdürü olarak görev yapan Güray Başkurt'u silahla bacağından vurdurttuğu iddiası üzerine polisin teknik takip başlattığını belirten savcı Murat Gök, teknik dinleme sonucu 400 milyon TL civarında yolsuzluk yapıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Gözaltına alınan zanlılar, Çınarlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ile Bozyaka Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü.Gözaltına alınanlar arasında Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, Değirmendere Belde Belediye Başkanı Necati Şemsettin Eren, başkan yardımcıları, belediye bürokratları, meclis ve encümen üyeleri, müteahhitler, usulsüz ruhsat alan ve verenler bulunuyor.

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütlü ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, devleti zarara uğratmak ve silahla adam yaralamak suçlarından gözaltına alınan zanlıların, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem