12 şehirde FETÖ operasyonu! 38 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 38 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

12 şehirde FETÖ operasyonu! 38 şüpheli yakalandı

Türkiye'nin 12 farklı ilinde, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen "KISKAÇ-3" operasyonu kapsamında toplam 38 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon, örgütün farklı yapılanmalarına yönelikti ve şüphelilerin çeşitli faaliyetlerde bulundukları tespit edildi.

Konya merkezli olarak İstanbul, Ankara, Kütahya ve Kahramanmaraş'ta düzenlenen operasyonlarda, örgütün "Askeri Mahrem Yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdikleri belirlenen 7 kişi yakalandı.

Hatay merkezli ve Çanakkale, İstanbul, İzmir, Ankara, Konya'da gerçekleştirilen operasyonlarda, örgütün "Güncel Yapılanması" içinde oldukları belirlenen 17 kişi gözaltına alındı.

Ordu, İstanbul ve Tekirdağ'da yapılan operasyonlarda, "Öğrenci Yapılanması" içinde yer aldıkları ve ankesörlü/kontörlü telefonlarla iletişim kurduları tespit edilen 6 kişi yakalandı.

İzmir ve Konya'da düzenlenen operasyonlarda, Bank Asya'da hesap artırım kayıtları bulunan ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası içeren paylaşımlar yaptığı belirlenen 6 kişi gözaltına alındı.

Düzce, İstanbul ve Denizli'de gerçekleştirilen operasyonlarda, örgüt içinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 2 kişi yakalandı.

Operasyon sırasında yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal ile büyük miktarda para ve ziynet eşyasına el konulduğu bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Milli İrademize Darbe Yapmaya Kalkışan FETÖ'cü Hainlerin Peşlerini Bırakmayacağız

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin

Hain FETÖ’ye Göz Açtırmayacağız

Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler