12 Bin Çocuk Aileden Ayrı

UNICEF Türkiye Temsilcisi Eddie McLaughney, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı yurt ve yuvalarda kalan 20 bin çocuktan 12 bini ekonomik nedenlerle ailesinden ayrı kaldığını belirterek, ''Bizim önerimiz, bu çocukların masrafı için ai

12 Bin Çocuk Aileden Ayrı

UNICEF Türkiye Temsilcisi Eddie McLaughney, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı yurt ve yuvalarda kalan 20 bin çocuktan 12 bini ekonomik nedenlerle ailesinden ayrı kaldığını belirterek, ''Bizim önerimiz, bu çocukların masrafı için ailelere, ayda 200-250 YTL ödensin, çocuk ailesinden kopmasın'' dedi.UNICEF Türkiye Temsilcisi McLaughney, yur ve yuvalarda barınan çocukların durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çocuk politikalarının en önemlilerinden birinin kurum bakımındaki çocukların durumlarının iyileştirilmesi olduğunu belirten McLaughney, "aileler için aile eğitim programı, daha iyi ebeveyn olma programı kullanılsın istiyoruz. Bundan da faydalansınlar'' dedi.

McLaughney, önemli çocuk hakları ihlallerinden biri olan şiddete ilişkin ise ''TBMM Araştırma Raporununu verileri gibi bizim yaptığımız çalışmalar da ortaya koyuyor ki şiddet ailede başlıyor. Şiddetin temelleri kötü şekilde evde atılıyor. Şiddetin çözümüne ilişkin ne yapılacağı çok zor cevap bulunabilecek bir soru, çözümü de zor'' diye konuştu.


Çocuklara yuvalarda bakmak yerine ailelere maddi yardım yapılmasına yönelik önerilerinin, çocuğun ailesinden şiddet görmesi ya da istismara uğraması durumunda geçerli olamayacağını söyledi.

Çocuğun ailesinin yanında yetişmesinin ve eğitilmesinin araştırmalarla doğrulandığını ifade eden McLaughney, ailesine ya da topluma geri dönme imkanı olmayan çocukların kurumlara ait yuvalarda kalması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem