11 Eylül İstanbul'da da olacaktı!

İstanbul ve 4 ayrı ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan örgüt üyesi ve örgütle irtibatlı 17 kişinin, “sansasyonel eylem” hazırlığı içinde oldukları ortaya çıktı. Örgütün ayrıca lüks araçların yakılması, uçak kaçırma, siyasilere ve işadamlarına suikast

11 Eylül İstanbul'da da olacaktı!
İstanbul ve 4 ayrı ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan örgüt üyesi ve örgütle irtibatlı 17 kişinin, “sansasyonel eylem” hazırlığı içinde oldukları ortaya çıktı. Örgütün ayrıca lüks araçların yakılması, uçak kaçırma, siyasilere ve işadamlarına suikast gibi planlarının olduğu belirlendi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak, İstanbul, Ankara, Aydın, Denizli ve Diyarbakır'da sol bir terör örgütüne yönelik operasyon başlatıldığı belirtildi. Operasyonlarda, örgüt üyesi ve örgütle irtibatlı olduğu belirlenen 17 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Gözaltına alınan kişilerin üstlerinde ve kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda, bol miktarda dijital malzeme, örgütsel doküman ve yayın ele geçirildiği bildirildi.
Ele geçirilen örgütsel malzeme ve yayınların incelenmesi sonucu sol örgütün, “lüks araçların benzin dökülüp yakılması, İstanbul ve İzmir'de lüks yatların yakılarak 'demokratik açılım' sürecinin sabote edilmesi, ulusal bir yayın kuruluşunun kamyonlarının ve depolarının yakılması, uçak kaçırma ve eski bir siyasi parti başkanı ile iş adamlarına yönelik suikast düzenlemek gibi sansasyonel eylem hazırlığı” içinde olduklarının anlaşıldığı açıklandı.

“Devrimci Karargah” örgütü üyesi oldukları bildirilen 17 kişi, şubedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem