100 TL'lik harcama çeki verildi.

Genel Başkan Bircan Akyıldız, harcama çekleriyle alışveriş yapılması konusunda anlaşmaya varılan bir süpermarket zincirinin Balgat şubesinde yaptığı konuşmada, ''harcama çeki'' projesinin, yaşanan ekonomik krize ve işsizliğe çözüm olması, adaletin sağlanm

100 TL'lik harcama çeki verildi.
Genel Başkan Bircan Akyıldız, harcama çekleriyle alışveriş yapılması konusunda anlaşmaya varılan bir süpermarket zincirinin Balgat şubesinde yaptığı konuşmada, ''harcama çeki'' projesinin, yaşanan ekonomik krize ve işsizliğe çözüm olması, adaletin sağlanması amacıyla yetkililere sunulan bir öneri olduğunu dile getirdi.

Akyıldız, projenin özünde, dar ve sabit gelirli vatandaşların alım güçlerinin ve harcama yapma kapasitelerinin artırılması yoluyla iç talebin canlandırılması, piyasa çarklarının harekete geçmesi ve işsizlik sorununun çözülmesinin yattığını söyledi.

''Harcama çeki'' uygulamasıyla üretim ve istihdamın da destekleneceğini ifade eden Akyıldız, şunları kaydetti:

''Yaşamakta olduğumuz ekonomik kriz, istisnasız herkesi etkilemiştir. Bütün dünya bu krizden çıkmak için yeni fikirler aramaktadır. OECD, Dünya Bankası gibi tüm uluslararası kuruluşlar, bundan sonra daha adil bir ekonomik sistem oluşturulması için derhal çalışma yapılması gerektiğini belirtmektedir.

Ülkemizde de ekonomik krize karşı alınan tedbirler, krizden etkilenen kesimlerin bütününe yönelik olmaktan uzaktır. Alınan tedbirlerin büyük çoğunluğu üretici kesime yöneliktir. Defalarca dile getirdik, yine söylüyoruz: Ne kadar kaynak aktarılırsa aktarılsın, yalnızca bir kesimi desteklemek, sistemde asalakların, rantiyecilerin ve sahtekarların türemesine neden olacak çarpık bir anlayıştır. Tüketicileri desteklemeden, alım gücünü artırmadan ancak yangına elekle su taşımış oluruz.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ekonomik krize karşı dün açıkladığı tedbir paketini anımsatan Akyıldız, ''Sayın Başbakan, dün ekonomik krize karşı alınan önlemleri açıklarken, yalnızca üretim kesimini desteklemek yerine, ''Kriz varsa Çare de Var'' kampanyasına destek olarak tüketicilerin desteklenmesi konusunda görüşlerinin sorulması üzerine, ''Tüketicide para var'' demiştir. 'Para var' diyenlere bizler de buradan soruyoruz: Para kimde var?'' diye konuştu.

Akyıldız, Türkiye'ye ve hükümete örnek olmak için harcama çeki uygulamasını başlattıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Bizler kendi çalışanlarımıza harcama çeki verdik, sıra hükümettedir. Hükümet de işsize, memura, işçiye, emekliye, dul ve yetimlere harcama çeki vermelidir. Çağrımız ilgilileredir. Herkesi, taşın altına elini koymaya ve krizin odağına inmeye davet ediyoruz.''

Konuşmanın ardından Bircan Akyıldız'dan ''harcama çeklerini'' alan konfederasyon çalışanları, süpermarketten alışverişlerini yaptılar.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem