10 Türk gemici mahsur

Yenişehir Motor Meslek Lisesi'ni bitiren Kadir Türkmen, birçok işte çalıştıktan sonra ağabeyi gibi denizciliğe merak sarıp 5 ay önce M/T Rhone gemisinde yağcı olarak çalışmaya başladı. Kadir Türkmen'in Fas'ta 4 arkadaşıyla birlikte personeline dahil olduk

10 Türk gemici mahsur

Yenişehir Motor Meslek Lisesi'ni bitiren Kadir Türkmen, birçok işte çalıştıktan sonra ağabeyi gibi denizciliğe merak sarıp 5 ay önce M/T Rhone gemisinde yağcı olarak çalışmaya başladı. Kadir Türkmen'in Fas'ta 4 arkadaşıyla birlikte personeline dahil oldukları 3200 grostonluk yük gemisi, seferi sırasında yakıt ikmali için İspanya'nın Ceuta Limanı'na girdi.
Liman dışında demirli olarak beklediği sırada yan yatmaya başlayan geminin yolculuk sırasında yakalandığı fırtınalardan dolayı tanklarından birinin delindiği buradan su aldığı tespit edildi. Teknik sorunlarla uğraşan personel, sefer sırasında işletmeci şirketin feshiyle biriken ücretlerini alamadı ve kumanyasız kaldı. Geminin asıl sahibi olarak görünen banka da armatörlük faaliyetlerinin olmadığını söyleyip gerekli yardımlarda bulunmadı.

KAPTAN GEMİYİ TERK ETTİ

Gemideki sorunların bitmek bilmemesi üzerine 15 personelden aralarında Birinci kaptanın da bulunduğu 5 kişi gemiyi terk etti. İkinci kaptanın yönetimine geçen gemide alacaklarının verilmesini bekleyen 10 kişi, Türk gemilerinden ve Kızılhaçtan gelen yemek yardımlarıyla yaşamlarını sürdürmeye başladı.

Yaklaşık iki aydır Ceuta Limanı'nda kaderleriyle başbaşa kalan personelden Kadir Türkmen'in ailesi yaşananlara isyan etti. Türkmen'in ağabeyi Ümit Türkmen, biran önce kardeşine kavuşmayı beklediklerini söyleyerek, “Kardeşim ve arkadaşları, ne işletmeci firmanın ne de bankanın kendilerine yardım etmemesi üzerine gemide zor şartlarda yaşamak zorunda bırakıldı. Onlardan paralarını almadan gemiyi terk etmeleri isteniyor. Bu kadar işkenceye karşılık beş parasız göndermek istiyorlar. Yetkililerin bu olaya biran önce el koymasını ve yardım itmelerini bekliyoruz” dedi.

Telefonla açıklama yapan Kadir Türkmen ise olumsuz koşullardaki yaşamlarının biran önce düzeltilmesini ve paralarının ödenerek geminin yola çıkartılmasını beklediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem