10 GB ücretsiz internet desteği nasıl yapılır? 10 GB ücretsiz internet desteği başvuru şartları neler?

10 GB ücretsiz internet desteği nasıl yapılır? 10 GB ücretsiz internet desteği başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman başlayacak? işte detaylar...

10 GB ücretsiz internet desteği nasıl yapılır? 10 GB ücretsiz internet desteği başvuru şartları neler?

Yurt genelindeki binlerce öğrenciyi kapsayan 10 GB ücretsiz internet desteği başladı.10 GB ücretsiz internet desteği nasıl yapılır? 10 GB ücretsiz internet desteği başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman başlayacak? işte detaylar...

10 GB ücretsiz internet desteği nasıl yapılır?

10 GB ücretsiz internet desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler kimlik doğrulaması yaparak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bilişim sistemi üzerinden başvuru yapacak.

Başvurular sistem üzerinden değerlendirilecek ve öğrenciler tarafından girilen bilgilerin internet desteği şartlarını sağlaması durumunda başvuru sistem üzerinden yapılacak.

Başvurusu kabul edilen veya reddedilen öğrenciye sistem üzerinden bilgi verilecek.

10 GB ücretsiz internet desteği başvuruları Bakanlık tarafından belirlenen tarihler arasında yapılacak. 14 Kasım Salı günü Resmi Gazete’de yayımlanan bilgide “ İnternet desteğinden faydalanmaya ilişkin ilk başvurular, bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren iki ay içinde yapılır.” ifadelerine yer verildi.

10-gb-ucretsiz-internet-destegi-nasil-yapilir-10-gb-ucretsiz-internet-destegi-basvuru-sartlari-neler-001.jpeg

10 GB ücretsiz internet desteği başvuru şartları neler?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, ön lisans ve lisans öğrencileri destekten yararlanabilecek. 10 GB internet desteği örgün eğitim alanlar için geçerli olacak. Başvuru tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almayanlar, daha önce bu destekten yararlanmayanlar faydalanabilecek. Ayrıca yararlanmak için belirlenen takvimde başvuru yapılması koşulu aranırken telefon hattının öğrencinin üzerine olması gerekiyor.

Öğrenciler hangi operatörler ile 10 gb ücretsiz internetten yararlanabilecek?

10 GB internet desteğinden Turkcell, Vodafone, Türk Telekom ve diğer GSM operatörlerini kullanan öğrenciler yararlanabilecek. Resmi Gazete’de yayımlanan bilgide ise “ Başvurunun kabulü halinde, öğrencinin bilgileri ilgili mobil şebeke işletmecilerine bildirilir ve bilgilendirme sistem üzerinden sağlanır. Destek bedeli Bakanlık tarafından mobil şebeke işletmecilerine ödenir.” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler