Tomara Şelalesi yeni sezonda 250 bin ziyaretçi hedefliyor

Gümüşhane'nin Şiran ilçesindeki Tomara Şelalesi, yeni turizm sezonunda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Doğal güzelliği ve cam seyir terasıyla öne çıkan şelalede bu yıl 250 bin yerli ve yabancı turist hedefleniyor.
Tomara Şelalesi yeni sezonda 250 bin ziyaretçi hedefliyor

Doğu Karadeniz'in önemli turizm noktalarından biri olan Tomara Şelalesi, yeni turizm sezonunda da ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Seydibaba köyünde bulunan şelale, doğal yapısı ve serin atmosferiyle bölgenin en çok ziyaret edilen alanları arasında yer alıyor.

İl merkezine 130 kilometre, Şiran ilçe merkezine ise 14 kilometre uzaklıkta bulunan Tomara Şelalesi, farklı noktalardan çıkan suların birleşerek oluşturduğu görüntüsüyle dikkat çekiyor.

"Kırk gözeler" olarak biliniyor

Yörede "kırk gözeler" olarak adlandırılan Tomara Şelalesi, yaklaşık 40 farklı kaynaktan çıkan suların 15 metre yükseklikten dökülmesiyle oluşuyor.

Şelalenin bulunduğu alanda ziyaretçilerin manzarayı daha yakından izleyebilmesi için cam seyir terası da hizmet veriyor. Bölgeye gelen turistler, doğayla iç içe vakit geçirirken şelalenin oluşturduğu eşsiz manzaranın keyfini çıkarıyor.

Bu yıl hedef 250 bin ziyaretçi

Tomara Şelalesi Tabiat Parkı işletmecisi Zeynep Kara, yeni sezonda 250 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.

Kış mevsiminin sert geçtiğini belirten Kara, bu durumun şelalenin su debisini artırdığını ifade etti.

Kara, "Bu nedenle şelalemizin su debisi geçen yıllara göre daha yüksek. Su daha coşkulu akıyor ve ortam daha serin. Bu da ziyaretçilerimize eşsiz bir doğa deneyimi sunuyor. Tüm misafirlerimizi Tomara Şelalesi'ne bekliyoruz." dedi.

tomara-selalesi-yeni-sezonda-250-bin-ziyaretci-hedefliyor

Doğaseverlerin ilgisini çekiyor

Şelalenin en dikkat çekici özelliklerinden birinin farklı kaynaklardan çıkan köpüklü sular olduğunu belirten Kara, suyun oluşturduğu güçlü ses ve serin atmosferin ziyaretçiler üzerinde etkileyici bir izlenim bıraktığını söyledi.

Kara, "Suyun oluşturduğu güçlü ses ve serin atmosfer, ziyaretçilere doğanın etkileyici yönlerini hissettiriyor. Bu özelliğiyle Tomara Şelalesi, Türkiye'nin görülmeye değer önemli doğal güzelliklerinden biri." ifadelerini kullandı.

Ziyaretçilerden tam not aldı

Sivas'ın Gölova ilçesinden gelen Celal Akyol, Tomara Şelalesi'ni görmek için bölgeyi ziyaret ettiklerini ve güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Ailesiyle birlikte ilk kez bölgeye gelen Ömer Asaf Karabulut ise beklentilerinin üzerinde bir manzarayla karşılaştığını belirterek, "İlk başta gelmek istememiştim. Çünkü buranın küçük bir yer olduğunu düşünüyordum. Ancak geldiğimde çok şaşırdım. Çok beğendim, gerçekten çok güzel bir yer." dedi.

Tomara Şelalesi'ni 15 yıl sonra yeniden ziyaret eden Taner Petek de bölgede yapılan yatırımlar ve artan imkanlardan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Yeni sezona hareketli başlayan Tomara Şelalesi, doğal güzellikleri ve serin atmosferiyle yaz boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.