Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gümüşhane Yayın tarihi: 10 Temmuz 2026 15:26

Kadırga Yaylası’ndaki tarihi açık camide cuma namazı kılındı

Gümüşhane ile Trabzon sınırında bulunan 1800 rakımlı Kadırga Yaylası’ndaki üstü açık tarihi cami, cuma namazında vatandaşları ağırladı. Bölgeye farklı illerden gelen vatandaşlar, tarihi camide saf tuttu.

Gümüşhane ile Trabzon sınırında yer alan 1800 rakımlı Kadırga Yaylası’ndaki üstü açık tarihi camide cuma namazı kılındı. Trabzon, Giresun ve Gümüşhane’den yaylaya gelen çok sayıda vatandaş, tarihi camide bir araya geldi.

Rivayete göre Fatih Sultan Mehmet’in de namaz kıldığı belirtilen Kadırga Yaylası Açık Camisi, cuma namazında yoğun ilgi gördü.

Farklı illerden vatandaşlar camide buluştu

Cuma namazını tarihi camide kılmak isteyen vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Kadırga Yaylası'na geldi.

Giresun’dan gelen Muhammet Akgün, üstü açık camiyi merak ettiği için bölgeyi ziyaret ettiğini belirterek, cemaatle birlikte cuma namazını eda ettiklerini söyledi.

Akgün, "Muhteşem bir görüntü var. Allah namazımızı kabul etsin." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada gördü, cuma namazı için geldi

Bir diğer ziyaretçi Samet Karataş ise üstü açık camiyi sosyal medyada gördüğünü belirtti.

Karataş, "Caminin Kadırga Yaylası'nda olduğunu ve namaz kılındığını biliyorduk. Giresun'dan buraya cuma namazını kılmaya geldik. Hava çok güzel ve burası kalabalık." dedi.

Kaynak: AA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!