Gümüşhane Cazibe Merkezi Başvuru Rakamları Netleşti

Gümüşhane geneli için 34 işletme başvurdu ve 2400 istihdam öngörüldüğü öğrenildi

Gümüşhane Cazibe Merkezi Başvuru Rakamları Netleşti
Gümüşhane Cazibe Merkezi Başvuru Rakamları Netleşti
 
DOKA’dan alınan bilgiye göre Gümüşhane geneli için 34 işletmenin başvurduğu ve 2400 istihdam öngörüldüğü öğrenildi
 
Gümüşhane tarihinin en cazip teşviki 2017 yılında yürürlüğe girdi. Bugüne kadar Gümüşhane’yle birlikte Trabzon’un da hep aynı teşvik kapsamına alınması yatırımların Trabzon’a kaymasına neden oluyordu. İlk kez Gümüşhane, Doğu Karadeniz Bölgesi’nden ayrı tutularak Doğu Anadolu Bölgesi ile aynı kapsama alınınca bu kez Gümüşhane’nin Trabzon yakın olması avantajı ortaya çıktı.
 
Gümüşhane, Trabzon’a (hava ve deniz limanı dolayısıyla) yakın olmanın avantajını yaşıyor. Aralarında Gümüşhane’nin de bulunduğu 23 ili kapsayan Cazibe Merkezi’ne tam 34 işletme ön başvuru yaptı. Ön başvuru yapan işletmelerin yapacağı yatırım miktarının 890 milyon TL olduğu belirtilirken, 34 işletmenin 2 bin 400 kişi istihdam edeceğini taahhüt ettiği öğrenildi.
 
Ön başvuruların yarısının kabul edilmesi veya gelmesi hâlinde bile Gümüşhane’ye ortalama 500 milyon TL sıcak para gireceği ve asgari 1500 kişiye ekmek kapısı olacağı k

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel