Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Giresun Yayın tarihi: 30 Eylül 2026 09:39

Giresun’da sıra dışı yetenek! Konuştuğu her şeyi tersten söylüyor

Güce’de yaşayan Ömer Kara, çocukluk yıllarından bu yana geliştirdiği sıra dışı yeteneğiyle dikkat çekiyor.

Giresun’un Güce ilçesinde yaşayan Ömer Kara, küçük yaşlardan itibaren sergilediği sıra dışı yeteneğiyle çevresindekilerin ilgisini çekiyor. Konuştuğu kelimeleri tersten söyleyebilen Kara, bu yeteneğini zaman içerisinde geliştirerek günlük hayatının bir parçası haline getirdi.

Çocukluk yıllarında yolda gördüğü tabela ve yazıları tersten okumaya başladığını anlatan Kara, zamanla tersten konuşma konusunda kendisini geliştirdiğini söyledi.

TURİSTLER YABANCI DİL KONUŞTUĞUNU SANIYOR

Kara’nın tersten konuşmasını ilk kez duyanlar şaşkınlık yaşarken, kendisini tanıyanlar ise bu duruma artık alışmış durumda. Kara ile konuşan bazı kişiler, söylediklerini anlayabilmek için kelimeleri kağıda yazıp tersten okumaya çalışıyor.

Tersten konuşmasının zaman zaman yabancı dillere benzetildiğini belirten Kara, özellikle kendisini ilk kez duyanların farklı tepkiler verdiğini ifade etti.

Kara, "Yetenek bende küçük yaştan beri vardı. Daha sonra böyle ortaya çıkmaya başladı. Bu benim içimde vardı herhalde. Yolda giderken tabelalar olurdu, onları tersten okumaya başladım. Öyle öyle derken bu bende daha çok gelişti ve bugüne kadar geldi. Farklı bir dil bilmiyorum ama Arnavutçaya falan benzetenler oluyor. Normal bir dil değil tabii. Farklı bir dil gibi geliyor insanlara. Hoşuna giden de oluyor, umursamayan da" dedi.

İSTİKLAL CADDESİ’NDE TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKTİ

Tersten konuşma yeteneğini İstanbul’da da sergilediğini anlatan Kara, İstiklal Caddesi’nde yaşadığı bir anısını da paylaştı.

Kara, "İstanbul’a gitmiştim, İstiklal Caddesi’ndeydim. Arkadaşlar, 'Bir tersten söyle bakalım' dediler. Ben de tersten konuşmaya başladım. Arkadan turistlerin ‘What’ dediğini duydum. Yani ‘Ne?’ demek istiyorlar. Ben konuşmaya devam ettim. Onların geri dönüp baktığını hissettim. Ben de, ‘Nasıl olsa hepsi yabancı’ deyip devam ettim" ifadelerini kullandı.

TÜRKÜLERİ DE TERSTEN SÖYLÜYOR

Ömer Kara’nın yeteneği yalnızca konuşmakla sınırlı kalmıyor. Bildiği türkü ve şarkıları da ezgilerini bozmadan tersten söyleyebilen Kara, bu özelliğini sergilemekten keyif aldığını belirtiyor.

Tersten konuşmayı ve şarkı söylemeyi normal konuşmaya göre daha çok sevdiğini ifade eden Kara, yeteneğinin zaman içerisinde kendiliğinden geliştiğini söyledi.

Güce’de çevresindekilerin artık alıştığı bu sıra dışı yetenek, Kara’yı ilk kez duyanlarda ise şaşkınlık oluşturuyor.

Kaynak: İHA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!