Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Giresun Yayın tarihi: 25 Eylül 2026 14:37

Fuat Köse’den Giresun için birlik çağrısı: “Çayı ben öderim”

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, kentin sorunlarının çözümü için siyasi ayrım gözetmeden ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Köse, “Aynı masa etrafında birleşmenin gideri sadece çay masrafıdır. Onu da ben öderim” dedi.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun 2026-2027 sanat sezonu açılışı kapsamında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Giresun’un geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Köse, kentin ortak menfaatleri söz konusu olduğunda siyasi parti ve kişi ayrımı yapılmadan hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

“AYNI MASA ETRAFINDA BİRLEŞMELİYİZ”

Giresun için yapılacak ortak çalışmalara her zaman açık olduğunu ifade eden Köse, şunları söyledi:

“Giresun için yapılacak ortak çalışmalara her zaman açık birisiyim. İnşallah Giresun için daha çok bir araya gelindiği günleri görürüz. Bu şekilde şehre daha iyi hizmet edileceğini düşünüyorum. Hep yakın şehirlere, komşu şehirlere örnek gösteriyoruz. Onlar şehrin ortak menfaatlerinde bir araya geliyor. Bizim de bir araya gelmemiz için hiçbir sebep yok.”

Köse, birliktelik çağrısını, “Aynı masa etrafında birleşmenin gideri sadece çay masrafıdır. Onu da ben öderim” sözleriyle dile getirdi.

“KÜLTÜR MERKEZİ BÜYÜK BİR EKSİKLİĞİ GİDERECEK”

Başkan Köse, eski SGK Hastanesi arazisinde yapılması planlanan kültür merkezi projesine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Söz konusu alanın daha önce Giresun Belediyesi’ne ait olduğunu hatırlatan Köse, arazinin kültür merkezi yapılması şartıyla Giresun Valiliği’ne tahsis edildiğini belirtti.

Giresun’da uzun yıllardır kültür merkezi eksikliği bulunduğunu vurgulayan Köse, şöyle konuştu:

“Giresun, Kültür Merkezi olmayan üç ilden biridir ve bu büyük bir eksikliktir. Hayata geçirilecek olan Kültür Merkezi şehrin sanat ve kültür hayatına önemli katkı sağlayacaktır.”

UZMANLARIN GÖRÜŞÜNÜN ALINMASINI İSTEDİ

Kültür merkezi projesinin yalnızca bir bina olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Köse, hazırlık sürecinde sanatçılar, sanat emekçileri ve alanında uzman kişilerin görüşlerinin alınması gerektiğini söyledi.

Köse, yapılacak merkezin Giresun’un kültür ve sanat hayatındaki ihtiyaçlara cevap verecek şekilde planlanmasının önemine dikkat çekti.

Kaynak: İHA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!