Yaşar Önder: "86 bin emeklimiz açlık sınırının altında "

Deva Partisi Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Yaşar Önder, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Trabzon Şubesi’ni ziyaret ederek emeklilerin sıkıntılarını dinledi.

Yaşar Önder: "86 bin emeklimiz açlık sınırının altında "

Başkan Önder yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  

"STK ziyaretleri kapsamında TÜED Derneğini Trabzon Şubesine ziyaret gerçekleştirdik. Her kesimde olduğu üzere emekli vatandaşlarımızın da içinde bulundukları sıkıntılı süreci, yaşadıkları zorlukları Başkan Burhan Bayraktar Bey’den dinledik. 47 yıllık bir kuruluşun içinde 10 yıllık yönetim süreci boyunca yaşam kalitesini artırabilmek ve insan onuruna yakışır saygınlığı kazanabilmek adına çalmadık kapı bırakılmadığını ama çözüm noktasında seçimden seçime hatırlanıldığı konusunda serzenişte bulundu. Şehrimizde 161.850 emekli olmakla beraber 86 bin emeklimizin açlık sınırının altında yaşadıklarını tarım emeklisi, dul – yetim aylıkları ve hakları noktasında düzenleme yapılması gerektiğini dile getirdi. Konut ve sosyal olanaklarda öncelik ve iyileştirme konusunda çok kez talepleri olduğuna hatta 2015 Valilik Kararnamesi ile kendilerine konut için verilen 39/40 yerin yine Cumhurbaşkanı kararı ile geri alındığını ve büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti.

Yaşar Önder: "86 bin emeklimiz açlık sınırının altında "

Bu konu bizleri derinden üzmektedir. Yıllarca dillerde dolanan her seçim öncesi aynı yalanlar ile emeklilerimize vaatlerde bulunan bu iktidarı emeklilerimizin hakkını korumaya davet ediyorum. Kasım ayı TÜİK verilerine göre açlık sınırı 7.785, yoksulluk sınırı ise dört kişilik ailenin yapması gereken toplam harcama olarak 25.365 TL açıklanmıştır. Emeklilerimiz enflasyon karşısında ezilmeye başlamıştır. Evine en küçük alışverişi yapan vatandaş,  durumun farkında ve açıklanan enflasyondan çok farklı bir enflasyon mevcut olduğunun bilincinde. Mecburi gereksinimler üzerindeki artış çok yüksek. TÜİK dahi gerçekleri saklayamıyor. Bu durum en çok emekli ve asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızı etkiliyor. Damat ile el ele verip de ülke ekonomisi yönetilen dönemde artık devletin açıkladığı rakamlar gerçek tabloyu göstermiyordu. 

Emeklilerimizin asgari ücretin altında almış oldukları maaş emeklilerimizin boynunu bükmektedir. Böyle bir durumda yıllarca emek harcamış emeklilerimizin arkasındayız haklarını sonuna kadar savunacağımızı bildirmek isteriz. Artık boş vaatler değil de adaletli ve elle tutulur veriler ile emeklilerimizin haklarını değerli emeklilerimize verin. Beceremiyoruz, bu işin altından kalkamıyoruz diyorsanız işi ehline yani bizlere bırakın. Biz Deva Partisi olarak bütün kesimleri ele alacak şekilde planlı programlı, günü gününe hazırladığımız ve hala hazırlanması devam eden eylem planlarımız ile milletimizin karşısına çıkıyoruz. Söz uçar yazı kalır diyerek yapacaklarımızı halkımız ile paylaşıyoruz. "
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler