Şiddetle mücadelede en somut adım

21.yüzyılın en büyük sosyal sorumluluk projesi hayata geçiyor.

Şiddetle mücadelede en somut adım

Sadece ülkemizin değil dünyanın en büyük  kanayan yarası haline gelen şiddetle mücadele noktasında en somut proje hayata geçiyor. Yaşamın her alanında karşı-karşıya kaldığımız şiddet vakaları toplumsal bir travmaya dönüşmüş durumda. Gün geçmiyor ki şiddet haberlerine tanıklık etmeyelim.

Canların yandığı, ölümlerin olduğu ve acıların  yaşandığı şiddet vakaların  önüne geçilebilmesi için ülkemizde başlatılan eğitim seferberliği dünyaya da rol model olacak

3 MİLYON KİŞİ HEDEFLENİYOR

21.yüzyılın en büyük sosyal sorumluluk projesi Adalet Bakanlığı, Şiddetle Mücadele Vakfı(HEGEM) ve 7 bölgeden 22 devlet üniversitesi işbirliği ile başlatılıyor. 20121 ve 2030 yılları arasında 10 yıl devam edecek İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi tamamlandığında dünyanın en büyük sosyal sorumluluk projesi de hayata geçmiş olacak. Proje ile 3 milyon kişiye direkt olarak ulaşılması hedefleniyor

81 İDE PROJE HAYATA GEÇECEK

27 ilde başlatılacak ve bir yıl içinde 81 ilde yaygınlaştırılacak proje 3 ana kapsamda faaliyet gösterecek. İnsan Hakları Danışmanı, Şiddetle Sivil Mücadele Formatörü yetiştirilmesi ve Üniversitelerde Sosyal Arabulucu Koordinatörleri kurulması.” İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi” 5 yıl içinde 27 ilde gerçekleştirilen saha araştırma raporlarına dayanarak hazırlandı.

7 BAKAN TEMSİLCİSİ  VE 22 ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ KATILACAK

11.Kalkınma Planı ve İnsan Hakları Eylem Planı çerçevesinde hayata geçecek proje ile ilgili Ankara’da  18 Kasım 2021 tarihinde saat 10.00 ile 12.30 arasında  TOBB salonunda tanıtım toplantısı gerçekleşecek. Toplantıya proje ortağı olarak 7 Bakan temsilci ile birlikte 22 üniversite rektörü ve HEGEM Vakfı başkan ve yöneticileri katılım gösterecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler