Semih Sarıalioğlu: “Üreticiler piyasaya giriş yapmalı”

Saral Gayrimenkul ve CESSS Group CEO’su Semih Sarıalioğlu inşaat piyasasını değerlendirdi.

Semih Sarıalioğlu: “Üreticiler piyasaya giriş yapmalı”

Trabzon’da sektörün lideri olan Saral Gayrimenkul ve CESSS Group CEO’su Semih Sarıalioğlu inşaat piyasasını değerlendirdi.

Sarıalioğlu, piyasada yakın zamanda satın alınacak konut kalmayacağını ifade ederek, üreticilerin yeni konut projelerine başlamaları gerektiğini ifade etti.

Geçtiğimiz dönemde inşaatçılar odası başkan adayı olan Sarıalioğlu, 2022 yılı Ocak ayında yapılacak kongrede yeniden aday olduğunu da sözlerine ekledi. 

Sarıalioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

PAZAR HAREKETLENDİ

İnşaat piyasası kredi faiz oranlarının düşürülmesi ile beraber hareket etkisini artırdı. Koronavirüsle birlikte piyasalar iyice düşmüştü. Gayrimenkul fiyatları da diplerdeydi. Ben her zaman, ‘Herkes satarken alan, herkes alırken satan’ olmalıyız. O dönemlerde gayrimenkulü alan bu dönemlerde satarken ciddi bir kar marjı ile satacak. Faiz oranlarının düşmesi de piyasada ciddi bir artırım oldu. Arap yatırımcı ve yurt dışından gelen gurbetçilerin gelmemesi fiyatları dibe indirmişti. Sıfır dairelerde yüzde 0.64, ikinci el dairelerde yüzde 0.74 oranında faiz oranı ile pazar hareketleniyor. 

ALACAK DAİRE BULUNMAYACAK

Piyasada yeni üretim olmadığından şu anki talebi karşılamakta zorlanıyoruz. Yapımcı firmaların ivedilikle yeni üretime başlamaları lazım. Boztepe, Esentepe, Yenicuma, Değirmendere istimlaklarının bedelleri yatırıldı. Önümüzdeki 5 ay içinde herkes istimlak bedelini alınca piyasada daire kalmayacak. Bizler de yeni kat karşılığı projeler hazırladık. Projelendirdik. Oranlarını da aşağı çektik. Bu anlamda yatırımcılarla çalışmalarımızı yapıyoruz.

ÇALIŞMALARIMIZA HIZ VERDİK

Sektörümüzün bağlı bulunduğu İnşaatçılar Odası’na ben de üyeyim. 2018 yılının Ocak ayındaki kongrede başkan adayı oldum. Şu anda kongreye 17 ay var. 2018 yılındaki kongreyi kaybettiğimde bugünden itibaren denetleyici ve çalışmalarına tam anlamıyla hız veren bir başkan adayı olacağım demiştim. O günden itibaren yapılanların artı ve eksilerini ekibim ile denetledik. Esnafımızın her zaman yanında olup ziyaretlerimizi yapıyoruz. Eleştirilerini dinleyip, isteklerini yapmaya çalışıyoruz. Birlik beraberliğimizi artırıcı tüm hareketleri yapıyoruz. Rahat çalışarak, seçmenimizle bir aradayız. 2022 yılında yapılacak kongrede adayım. Bunun sebebi de odada seçim odada seçmen olan herkesin ticaretini artırmak içindir. İnşallah başkan olursak ekibimle Trabzon piyasası için güzel çalışmalarımız olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem