Salih Cora yaylalardaki abonelik sorununu gündeme getirdi

TBMM'deki bütçe maratonu tüm hızıyla devam ediyor.

Salih Cora yaylalardaki abonelik sorununu gündeme getirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe görüşmeleri Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçe ve kesin hesap görüşmeleri ile devam etti.

Görüşmelerde söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yaylalarda yaşanan elektrik sorununu aktardı.

Salih Cora yaylalardaki abonelik sorununu gündeme getirdi

İmar Barışından yararlanan vatandaşların yaylalarda toplu elektrik aboneliğine sahip olduğunu ancak bu aboneliğin bireysel aboneliğe dönüştürülmesi konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı'nın genelgesine takıldıklarını ifade eden Cora, "2018 yılında çıkarmış olduğumuz İmar Barış Yasası'ndan yararlanan, yapı kayıt belgesi sahibi olan köylülerimiz özellikle Karadeniz Bölgesi'nde yaylalarda büyükbaş hayvancılık yapmaktadır. Burada, köylülerimiz yaylarında toplu abonelik yaptırmaktadır. Tarım Bakanlığının bir genelgesine takıldıkları için bu aboneliklerini bireysel aboneliğe dönüştürememektedirler; bu ciddi bir sorundur. Bu kişilere Yapı Kayıt Belgesi verilmiş, devlet ile millet barıştırılmıştır. Toplu abonelik muhtarlarımızı çok zor durumda bırakmaktadır. Bazı yerlerde bireysel aboneliğe dönüştürülüp bazı yerlerde dönüştürülmemesi ciddi sıkıntılara yol açmaktadır. Burada biz de sizden bu genelgenin düzeltilmesi noktasında destek bekliyoruz." dedi.

Salih Cora yaylalardaki abonelik sorununu gündeme getirdi

TARIMSAL DESTEKLEMEDE DÜNYADA İLK 10'DAYIZ

Milletvekili Cora, ayrıca Türkiye'nin tarımsal desteklemede dünyada ilk 10 arasında olduğunu vurguladı.

"Dünyada özellikle kırsal nüfusun azaldığı, şehirleşmenin yoğunlaştığı bir dönemden geçmekteyiz. Tüm bunlara rağmen OECD'nin her yıl düzenlediği raporlarda tarım politikalarını izleme ve değerlendirme raporlarına göre Türkiye tarım sektörüne en fazla destek veren ilk on ülke arasındadır" diyen Cora, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Tarımda net ihracatçı bir ülke olduğumuz TÜİK, OECD, FAO ve Birleşmiş Milletler raporlarında çok açık bir şekilde ortadadır. Her şeyden evvel Türkiye'de tarımsal gayrisafi millî hasıla artmıştır. Bu artış alan bazlı desteklemelerle, Traktöre destekle, mazota destekle beraber arttı, müdahale alımlarıyla beraber arttı. AK Parti döneminde çiftçiye verdiğimiz desteklerle özellikle finansmana erişim noktasında geçmişle karşılaştırılmayacak bir noktadayız. Çiftçiyi tabiri caizse tefecinin elinden kurtaran iktidar AK Parti iktidarıdır. Ben Tarım Kredi Kooperatiflerinin geçmişte avukatlığını yapmış birisiyim. Tarım Kredi Kooperatiflerinde bir senet düzenlenirdi. Müşterek ve müteselsil bir senet. Birbirini tanımayan kişiler senede imza atardılar, bir kişi borcunu ödemediği zaman orada, herkes borcu ödemekle karşı karşıya kalırdı. Şu an Tarım Kredi Kooperatiflerinde sabit faiz oranı vardır, % 6'yla kredi vermektedir. 260 bin kişiye kredi verdi ve hâlen de vermeye devam etmektedir."

Salih Cora yaylalardaki abonelik sorununu gündeme getirdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler