Salih Cora: “Muhalefetin amacı siyaset sahasına mayın döşemektir”

Plan ve Bütçe görüşmelerinde tansiyon yükseldi... Milletvekili Cora muhalefet partilerine yüklendi.

Salih Cora: “Muhalefetin amacı siyaset sahasına mayın döşemektir”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanlığının 2022 yılı bütçe görüşmeleri gerçekleşti.

Sabah saat 10.00'da başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden görüşmelerde tansiyon sık sık yükseldi.

Görüşmelerde söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, muhalefet sıralarını eleştirerek, Türkiye'nin suç örgütleri ve terör örgütlerine karşı mücadelesine vurgu yaptı.

Salih Cora: “Muhalefetin amacı siyaset sahasına mayın döşemektir”

BİZ TERÖRİST DEYİNCE SES HDP'DEN ÇIKIYOR

Milletvekili Cora'nın PKK eleştirileri üzerine tansiyon yükselirken HDP sıralarından gelen gürültülere Cora, "Biz 'terör' deyince, 'terörist' deyince ses HDP'den çıkıyor, buna şaşırmamak gerekiyor." dedi.

TERÖRLE MÜCADELEDEKİ DİRENCİMİZİ KIRAMAYACAKLAR

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cora, İçişleri Bakanlığına ve Bakan Süleyman Soylu'ya yönelik çirkin söylemlere tepki göstererek "Türkiye'nin güvenliğini, barışını, huzurunu korumak için terörle amansız bir mücadele ortaya koyan, bir afet olduğunda canhıraş bir mücadeleyle gece gündüz demeden olay yerinden ayrılmayan ve yaraları sarmaya çalışan, uyuşturucu tacirlerine hiçbir şekilde göz açtırmayan, suç örgütlerine yönelik tarihin en büyük operasyonlarını gerçekleştiren, kadına karşı şiddeti önlemeyle ilgili geliştirdiği uygulamayla uluslararası kuruluşlar tarafından başarı ödülü alan bir Bakanlığın bütçe görüşmelerinde terör örgütlerine karşı iki kelam etmeyen, teröriste hâlâ terörist diyemeyen, belediye araçlarıyla hendek, çukur açan, bu şekilde hareket eden belediye başkanlarına eleştiri dahi getiremeyenler, uyuşturucu tacirlerinin karargâh olarak kullandıkları metruk binaların derhâl yıkılmasını talep etmek yerine koruma ve kalkan oluşturan, firari bir müfterinin iftiralarını siyaset konusu yapmaya çalışan muhterislerin ve yine her afet olduğunda sadra şifa bir söz, çözüm üretmek yerine felaket tellallığı yapanların tek bir amacı vardır: Hükûmetimizin direncini kırmak, mukavemetini kırmak, Bakanlığın motivasyonunu bozma çabasıdır." dedi.

Salih Cora: “Muhalefetin amacı siyaset sahasına mayın döşemektir”

BEŞİNCİ KOL FAALİYETLERİNİN FARKINDAYIZ

Milletvekili Cora, muhalefetin bütçe görüşmelerindeki söylemlerinin siyaset sahasına mayın döşemek olduğunu belirterek kirli bir düzenek oluşturulmaya çalışıldığını vurguladı.

"Biz artık şunu gördük: Terörle mücadele sadece dağda elinde silahı olanı etkisiz hâle getirmekle olmuyor. Uluslararası güçlerin maddi ve manevi desteğiyle terör devleti kurmaya çalışanları sınır ötesindeki operasyonlarla çökertmekle yetinilmemeli." diyen Cora, "Biz artık meşru zemin gibi görünen alanlarda hukuk, insan hakları, demokrasi şemsiyesi altında beşinci kol faaliyeti güdenlerle terörle mücadele babında mücadele etmeliyiz. Biz artık 'PKK'yı, PYD'yi sırtımıza dayadık.' diyenlerle de; 6-7 Ekim olaylarında partisini toplayıp halkı kamu binalarını yakıp yıkmaya davet edenlerle de; çukurlarda, hendeklerde Mehmetçik'i şehit eden teröristleri gözlerinden öpen, onları selamlayanlarla da; 'PKK/PYD terör örgütü değildir.' diyenlerle de; Afrin Harekatı'nı işgal olarak yorumlayanlarla da; PKK'lı teröristlerin SİHA'larla vurulmasını alçaklık olarak değerlendirenlerle de; teröristi 'aktivist' diye bu yüce çatı altında basın odasına alanlarla da; terörist cenazesine katılıp taziye çadırı kuranlarla da; tezkereye 'hayır' deyip PKK elebaşlarının takdirlerini kazananlarla da topyekûn mücadele etmek zorundayız. 'Libya'da ne işimiz var?' diyenlerle de Karabağ'daki mücadelemizi karalayanlarla da mücadele etmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

HAİNLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Türkiye'nin gösterdiği mücadeleye saygı gösterilmesi gerektiğini ifade eden Cora sözlerini şu şekilde tamamladı: "Ne yaparsa yapsınlar bizi bu kutlu mücadelede alıkoymaya çalışanlara asla prim vermeyeceğiz. Diyarbakır Anneleri'nin HDP il binası önündeki haklı feryatlarına bikayıt kalmayacağız. Eren'e sıkılan hain kurşuna, Yasin Börü'nün vahşice katledilmesine, Necmettin Öğretmene, Aybüke öğretmene ve nicelerine karşı yapılan hainliklere bir daha asla fırsat vermeyeceğiz; bu cibilliyetsiz terör güruhuna yeniden nefes aldırmayacağız. Onun için doğru bir yoldayız, kutlu bir mücadelenin içerisindeyiz; güçlü, müreffeh ve her yönüyle kendine yetebilen bir Türkiye'nin arifesindeyiz. Bugün emperyalist güçlerin Orta Doğu'da umduklarını bulamamasını, bugün Fransa'nın DEAŞ'ten, Amerika'nın PKK'dan, PYD'den umudunu yitirip Balkanlarda üs kurmasını çok iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bu yeni dünyanın yeniden şekillenmeye çalışıldığı bir dönemde, Türkiye'nin de yapmış olduğu mücadeleyi takdir edemeseniz dahi en azından saygı göstermenizi bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler