Salih Cora: "Belli ki sizin için İMF defteri kapanmamış"

Milletvekili Cora, muhalefet sıralarına yüklendi

Salih Cora: "Belli ki sizin için İMF defteri kapanmamış"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonundaki bütçe görüşmeleri Cumhurbaşkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, MİT, Savunma Sanayi Başkanlığı, Millî Güvenlik Sekreterliği, Strateji Bütçe Başkanlığının 2022 yılı bütçe görüşmeleri ile tamamlandı.

Bütçe görüşmelerinde söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, muhalefet sıralarına yüklendi.

Salih Cora:

MUHALEFET YÜKSEK FAİZİ SAVUNUYOR

Muhalefetin siyaseten izlediği yol haritasının doğru olmadığını vurgulayan Cora, muhalefet partisi Milletvekillerine, "Siz, gördüğüm, izlediğim kadarıyla yüksek faizi savunuyorsunuz, kiminiz; IMF reçetelerini önümüze koyuyorsunuz veya popülist söylemlerle siyaset alanını çıkmaza sürüklüyorsunuz, savunma sanayisinde yatırım hamlelerimizden geri dönmemizi İstiyorsunuz, terörle mücadeleden vazgeçmemizi istiyorsunuz; açık açık bunu ifade ediyorsunuz." dedi.

TÜRKİYE'NİN BEKASI MUHALEFETİN UMRUNDA DEĞİL

"Tezkereye 'hayır' diyerek esasında bu ülkenin bekasını tehlikeye atan adımlar atıyorsunuz." diyerek muhalefeti eleştirmeye devam eden Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Cora, "Akdeniz'de münhasır bir ekonomik bölgemiz umrunuzda değil, siz diyorsunuz ki özetle: 'Uçağı Fransa'dan, Heronları İsrail'den, silahları Amerika'dan, tankları Almanya'dan alın ama arkadaşlar, biz artık bu yaklaşımlara, bu zihniyete prim vermiyoruz, kulak asmıyoruz. Yerli ve millî savunma sanayimizi güçlendirmeye devam edeceğiz, yerli ve millî sondaj gemilerimizde tespit ettiğimiz doğal gazı ekonomimize kazandıracağız, yerli arabamızı banttan indireceğiz, ithalat kalemlerimizi azaltacağız, nükleer enerji santralimizi ve yenilenebilir enerji kaynaklarını hayata geçirip enerjideki dışa bağımlılığı da ortadan kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

Salih Cora:

AK PARTİ GÜÇLÜDÜR, AK PARTİ DİMDİK AYAKTADIR

Cora, AK Parti'nin 19. yıllık iktidarı boyunca birçok badireyi atlattığının altını çizdi. Büyük ve Güçlü Türkiye hedeflerinin yaşanan saldırılar ile bir süre engellediğini ancak AK Parti'nin güçlü ve de dimdik ayakta olduğunu vurguladı.

Milletvekili Cora, "Geçmişte bunların her birini denediniz, ülkemiz bunlardan zarar görmüştür; e-muhtırayla denediniz, kapatma davasıyla sindirmek istediniz, Gezi'yle korkutmak istediniz, 6-7 Ekim olaylarıyla yaktınız, yıktınız. Ardından başarılamadı, 17-25 Aralık kumpasıyla millî iradeyi ortadan kaldırmaya, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle bu ülkeyi yıkmaya çalıştılar. Hendek-barikat terörüyle kötülüğün envaiçeşidini sergilediniz, bölücülüğün envaiçeşidini sergilediniz; başaramadınız. Ambargolarla, manipülatif, spekülatif kur saldırılarıyla diz çökertmek istediler, bunu denediler, yine başaramadılar, yine başaramayacaklar. Tüm bunlar elbette hedeflerimizi yakalamamıza belirli bir süre engel olmuştur, bunun farkındayız ama dimdik ayaktayız. Çünkü biz gücümüzün farkındayız, çünkü arkamızda koskoca bir başarı hikâyesi var. Başarıyı ve gücü yönetecek ve bunu en iyi şekilde koordine edecek liderimizle 2023 seçimlerinde de zafer inşallah bizim olacaktır, Cumhur İttifakı'nın olacaktır." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler