Rusya ve Ukrayna Türkiye'de bir araya gelecek! İşte tarih

Barış müzakereleri kapsamında Rusya ve Ukrayna heyetleri, 28-30 Mart'ta Türkiye'de görüşecek.

Rusya ve Ukrayna Türkiye'de bir araya gelecek! İşte tarih

Rusya ve Ukrayna savaşını bitirmek için yapılan barış müzakereleri, 28-30 Mart tarihleri arasında Türkiye'de yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha önce iki ülkeye de Türkiye'de görüşme çağrısında bulunmuştu.

Ukrayna ve Rusya arasındaki 24 Şubat'ta başlayan savaş 32. gününde de devam ediyor. Şimdiye kadar gerçekleşen barış müzakerelerinde ise bir sonuç çıkmadı. İki ülkenin heyetleri ilk üç görüşmeyi yüz yüze gerçekleştirdikten sonra telekonferans yoluyla çevrim içi olarak müzakerelere devam etmeye karar vermişlerdi.

28-30 MART TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞECEK

Ukrayna'nın müzakere heyetinde yer alan parlamento üyesi David Arakhamia sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna-Rusya arasındaki devam eden müzakerelerin bir sonraki turunun 28-30 Mart tarihlerinde Türkiye'de yapılacağı duyurarak, "Bugün videokonferans yoluyla yapılan müzakerelerde, bir sonraki turun yüz yüze olarak 28-30 Mart tarihlerinde Türkiye'de yapılmasına karar verildi. Ayrıntılar daha sonra gelecek" ifadelerini kullandı.

YÜZ YÜZE YAPILACAK

Rus heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky ise yaptığı açıklamada, "Bugün Ukrayna tarafı ile videokonferans yoluyla yapılan görüşmelerde bir sonraki turun 28-30 Mart tarihlerinde yüz yüze gerçekleşmesi kararı alındı" dedi.

ERDOĞAN'IN ÇAĞRISINI KABUL ETTİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha önce birçok kez Rusya ve Ukrayna taraflarına Türkiye'de görüşme çağrısında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem