Otoyol ve köprü geçişlerine HGS düzenlemesi

Otoyol ve köprü geçişlerinde OGS kaldırıldı, geçiş ücretleri HGS üzerinden tahsil edilecek.

Otoyol ve köprü geçişlerine HGS düzenlemesi

OGS cihazları bankada ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürülecek. Karayolları Genel Müdürlüğü uygulamanın 31 Mart 2022 itibarıyla başlanacağını açıkladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü köprü ve otoyol geçişlerinde OGS'nin kaldırıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada geçişlerde OGS ve HGS olmak üzere iki ayrı ücret tahsil sistemi olduğunu ve bunun geçişlerde karışıklığa yol açtığı belirtildi.

Karayolları'ndan yapılan açıklamada, "İş yükünün azaltılması ve verimliliğim artırılarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına 31.03.2022 tarihinden itibaren Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kaldırılarak otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) üzerinden tahsilatına devam edilecektir. OGS abonelerinin mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm önlemler alınacak olup OGS etkiketi olan araç sahiplerine OGS cihazının alındığı banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketi verilecek ve hesapları HGS hesaplarına dönüştürülecektir." denildi.

Otoyol ve köprü geçişlerine HGS düzenlemesi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem