Mustafa Sarıgül: “İşsizliği, pahalılığı, yoksulluğu konuşmuyorlar”

Türkiye Değişim Partisi Mustafa Sarıgül Trabzon’da.

Mustafa Sarıgül: “İşsizliği, pahalılığı, yoksulluğu konuşmuyorlar”

Türkiye Değişim Partisi Mustafa Sarıgül Trabzon’da yaptığı açıklamada “Daha seçim tarihi belli değil, ittifakların aynı kalıp kalmayacağı belli değil, hangi ittifak yüzde kaç oy alır? Cumhurbaşkanı adayı kim olur? O ne dedi? Bu ne dedi? Kime dedi? Ne demek istedi? Bunları konuşuyorlar. İşsizliği, pahalılığı, yoksulluğu konuşmuyorlar. Bunları konuşan tek parti Türkiye Değişim Partisidir” dedi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen sarı gül şunları söyledi;

“Yiğitlik, mertlik, cömertlik memleketi Trabzon’da bulunuyor olmaktan son derece mutluyum. Trabzonlulara selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Mahalli basınla her zaman çok yakın çalışmış bir siyasetçiyim. Mahalli basının önemini ve yaşadığı sorunları çok iyi biliyorum. Geçen hafta gazeteciler cemiyeti başkanlarının burada toplandığından haberdarım. 

Mustafa Sarıgül: “İşsizliği, pahalılığı, yoksulluğu konuşmuyorlar”

Basın özgürlüğü, Gazetecilik meslek yasasının çıkması, İnternet gazeteciliği, Çalışma koşullarınızın iyileştirilmesi, Televizyon yayıncılığının sorunları, Yaşadığınız maddi zorlukların Giderilmesi konularındaki isteklerinizden haberdarım.

Mahalli basının sayısının, 2000’lerden 900’lere kadar düştüğünü biliyorum. Mahalli basın zor günlerden geçiyor. Ben, hem yerel siyasetin hem de yerel medyanın öneminin önümüzdeki yıllarda daha da artacağını düşünüyorum.

Partiler, siyasetin parti Merkezlerinden yapılamayacağını anladılar. Aday belirlemede genel merkezler değil üyeler söz sahibi oldukça siyasetçilerde lobilerde, kulislerde değil halkın içinde siyaset yapacaklar. O zaman sizin öneminizi anlayacaklar. Biz bunun yolunu açtık. Üyelerimizi söz sahibi yaptık. Diğer partilerde eninde sonunda bizimle aynı noktaya gelecekler. Biz de inşallah iktidara gelecek ve Mahalli basının gelirlerinin artmasını sağlayacağız. Çalışanların hakkını ve hukukunu koruyacağız.

Ülkemizin en önemli meselesi siyasetin düzelmesidir. Siyaset düzelmeden hiçbir şey düzelmez. Şimdi buradan çıkıp Trabzonlulara sorsak, Milletvekillerine ulaşabiliyor musun? Aradığında telefonuna çıkıyor mu? Bir derdin olursa yardımcı oluyor mu? Alacağımız cevabı hepimiz biliyoruz. Bu diğer illerde de böyle, bütün partilerde de böyle ne yazık ki… Milletvekili olmanın yolu Trabzon’dan geçmediği için sırtını halka dönerek, gözleri genel başkanda, kulakları genel merkezde siyaset yapıyorlar.

Daha seçim tarihi belli değil, ittifakların aynı kalıp kalmayacağı belli değil, hangi ittifak yüzde kaç oy alır? Cumhurbaşkanı adayı kim olur? O ne dedi? Bu ne dedi? Kime dedi? Ne demek istedi? Bunları konuşuyorlar. İşsizliği, pahalılığı, yoksulluğu konuşmuyorlar. Bunları konuşan tek parti Türkiye Değişim Partisidir. Particilik yapılmayacak bir mesele varsa o da halkın geçim sıkıntısıdır. Bu millet ne yiyecek, ne içecek, nasıl ısınacak bunları düşünmek lazım. Bunun siyaseti olmaz. Gelin bunlara bir çare bulalım. Partilerin grup toplantıları, ülke sorunlarını görüşme yeri olmaktan çıktı. Kin, nefret ve hakaret arenasına döndü. Bu toplantıların TV'den yayınlanması huzuru bozmaktan başka bir işe yaramıyor. Bu nedenle 3 gün önce, Grup toplantılarının kapalı yapılması çağrısında bulundum. Grup toplantıları miting alanına döndü. Benim burada okumaya dahi utanacağım kelimeler kullanılır oldu. Böyle siyaset olmaz. Siyaset bu hale gelmemeli. Siyaset husumet değildir. Siyaset tahammül etmektir. Siyasetin de bir kuralı, bir nezaketi, bir kalitesi olmalıdır. 

Biz Türkiye Değişim Partisi olarak, siyasetin dilini ve yapılış şeklini, değiştirmek için yola çıktık. Kurulduğumuz günden başlayarak, bütün parti teşkilatımıza hep şunu söyledik: Gittiğimiz her yere, oy almaya değil; selam almaya, gönül almaya gidelim, kimseyi ötekileştirmeyelim, kimseyi ayırmayalım, kimseyle münakaşa etmeyelim. Bizim partimizin dili sevgi dilidir. Bizim kavgayla işimiz olmaz. Biz, siyasî laf ebeliğinden değil; hizmet yarışından yanayız. Siyaseti, millete hizmet yolu olarak görüyoruz. Halkımız ne istiyorsa, biz onu istiyoruz. Halkın gündemi neyse biz onu konuşuyoruz. Çünkü biz sağ ya da sol bir parti değiliz. Ekmeğinin peşinden gidenlerin partisiyiz. Bizim çizgimiz vatan sevgisidir, insan sevgisidir. Bizim çizgimiz vicdandır, merhamettir, berekettir, adalettir. Bizim çizgimiz sevgidir, saygıdır, hürmettir, samimiyettir. Ülkemizin sorunları ve çözüm yollarını biliyoruz. Bizim önceliğimiz, işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı ve tarım olacak. Fabrikalarımızı çalıştıracağız, yenilerini kuracağız. Çiftçimize destek vereceğiz, tarlalarımızı ekeceğiz. Devlette israfa son vereceğiz. Tarıma, turizme, teknolojiye, tekstil ve tasarrufa önem vereceğiz. Herkesin karnının doyduğu, zengin ve bereketli bir vatan sofrası kuracağız. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Allah’ım hakkımızda hayırlısını versin. Allah’ım hepimizin yardımcısı olsun.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem