Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Bu kartlar artık alışverişte kullanılmayacak!

Milyonlarca çalışanın sahip olduğu Sodexo, Multinet, Metropol Card ve Yemek Matik gibi kartlar artık alışverişlerde kullanılamayacak.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Bu kartlar artık alışverişte kullanılmayacak!

 İşverenin yemek vermemesi gibi durumlarda çalışana günlük yemek ücretini ödemek amacı ile kullanılan kartlar alışverişlerde de geçerli oluyordu. Bu durum 1 Ocak itibari ile tarihe karışıyor.Türkiye’de milyonlarca çalışan işyerlerinde yemek verilmemesi nedeni ile günlük yemek ücretlerini Sodexo, Multinet, Metropol Card ve Yemek Matik gibi kartlarla alıyor. Bahsi geçen kartlar ise sadece yemek yemek için değil, aynı zamanda alışveriş için de kullanılıyordu. Ancak bu artık mümkün olmayacak. 

KANUNİ DÜZENLEME İLE HAYATA GEÇİRİLDİ
1 Aralık 2022 tarihinden itibaren işverenler tarafından çalışanlara ödenen yemek bedelinin vergiden istisna tutulacağı, prime esas kazanca dahil edilmeyeceğine yönelik kanuni düzenleme gerçekleştirildi.  Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren düzenleme ile yemek kartları 1 Ocak 2023 itibariyle alışverişlerde kullanılmayacak. Buna göre, işverenler çalışanların hesabına nakdi olarak ödeme yaparsa yemek kartı zorunluluğu ortadan kalkacak.

VERGİ İSTİSNASINDAN FAYDALANAMAYACAK
Böylelikle çalışanlara yemek desteği nakdi olarak verilecek. Bununla beraber isteyen işveren çalışanlarına yemek kartı vermeye devam edebilecek. Buna karşın çalışan yemek kartını marketlerde kullanmaya devam ederse işveren vergi istisnasından faydalanamayacak. 

MARKET ALIŞVERİŞLERİNDE KULLANILAMAYACAK
Yeni düzenleme kapsamında yemek kuponu, yemek kartı, yemek çeklerine yüklenen yemek bedellerinin sadece yemek yenilmesi için kullanılması gerekiyor. Yemek kartları artık market alışverişinde kullanılmayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem