Madeni paralar değişiyor! 1 lira ve 50 kuruşlar piyasaya sürüldü

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü artan maliyetlerden sonra çalışmalara başladı. Kullanılan bakır, çinko ve nikelin oranları değişti, üretimde yüzde 30 tasarruf sağlandı.

Madeni paralar değişiyor! 1 lira ve 50 kuruşlar piyasaya sürüldü

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü artan maliyetler sonrası madeni paralarda değişikliğe gitti. 1 liralık paranın ağırlığı kullanılan bakır, çinko ve nikelin oranlarının değişmesiyle 6.6 grama gerilirken, 50 kuruşsa 5.5 grama düştü.

Öte yandan paraların kalınlığı da yaklaşık yarım milim oynadı. İlk etapta daha hafif olan bir lira ve 50 kuruşlar piyasaya sürüldü.

50 KURUŞ 5.5 GRAMA DÜŞTÜ
Paraların ağırlıkları  değişti. 1 lira 8.2 gramdan 6.6 grama geriledi. 50 kuruşsa 6.8 gramdan 5.5 grama düştü.

KALINLIĞI DA YARIM MİLİM OYNADI
Paranın kalınlığı da yaklaşık yarım milim oynadı. İlk etapta bir lira ve 50 kuruş piyasaya sürüldü. 1, 5, 10 ve 25 kuruşla ilgili çalışmalarsa devam ediyor.

Madeni paralar değişiyor! 1 lira ve 50 kuruşlar piyasaya sürüldü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler