Madende eski kot ne anlama gelir? -300 kot kaç metredir?

Bartın’daki maden ocağında grizu patlaması, -300 ve -350 kotlarında meydana geldi.

Madende eski kot ne anlama gelir? -300 kot kaç metredir?

 Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde yaşanan patlamanın ardından vatandaşlar, “eksi kot nedir, madende kot ne anlama gelir?” gibi aramalar yapmaya başladı. Bilindiği gibi patlama, maden ocaklarının galerilerindeki zehirli bir gaz olan grizunun, metan gazı ile havada karışarak meydana geldi. Bartın Amasra Taşkömürü Tesisi’ndeki galeriler de, -300 ve-350 kotlarında yer alıyordu. Peki, Bartın maden ocağı -300 kot kaç metredir?Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde dün saat 18:15 sıralarında meydana gelen patlama maden ocağının -300 ve -350 kotlarında yaşandı. Yapılan açıklamaya göre olaya sebep olan grizu patlamasıydı. Yaşanan faciada 41 maden işçisi hayatını kaybederken, vatandaşlar madencilikte kot teriminin ne demek olduğunu merak ediyor. Patlama, grizunun -300 ve -350 kotlarında metan gazı ile konsantrasyonu sonrasında yaşandı. Peki, Bartın maden ocağı -300 kot kaç metredir? İşte, madencilikte kotun anlamı ve merak edilen tüm detaylar…

MADENDE EKSİ KOT NE ANLAMA GELİYOR?
Kot, bir noktanın deniz seviyesi düzlemine göre yüksekliği ya da alçaklığını gösteren rakamdır. Eksi kot, o noktanın deniz seviyesinden alçak olduğunu, artı kot ise deniz seviyesinden yüksek bir seviyeyi gösterdiği anlamına gelir.

BARTIN MADEN OCAĞI -300 KOT KAÇ METREDİR?
Bu terim madencilikte temel ile zemin arasındaki yüksekliği gösterirken kullanılır. Bartın Valisi Nuratç Arslan’ın açıklamasında bahsettiği  -300 kot, yerin 300 metre altını ifade etmektedir.Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Bartın’daki maden ocağında meydana gelen patlamayla ilgili, "İşletmemizde bir patlama meydana geldi. Henüz patlamamın nedeniyle ilgili net bir bilgi yok. Araştırmalarımız devam ediyor. Patlama eksi 300 kotta gerçekleşti. Biz TTK işletmesinin arama- kurtarma ekipleri ve bütün ambulanslarımızla, AFAD ekiplerimizle tamamen seferber olmuş durumdayız. Kurtarma çalışmalarımız devam ediyor.

Madende eski kot ne anlama gelir? -300 kot kaç metredir?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem