Korkutan araştırma! Çocuklarda uzun Covid-19

İngiltere'de yapılan bir araştırma, çocuklarda uzun Covid-19 görüldüğünü ve semptomların haftalarca devam ettiğini ortaya çıkardı.

Korkutan araştırma! Çocuklarda uzun Covid-19

İngiltere’nin saygın kurumlarından King’s College London’da yapılan bir araştırma, çocuklarda da “uzun Covid-19” vakalarının görüldüğünü ortaya koydu.

Paylaşılan araştırmada yaşları 5 ile 17 arasında değişen 1734 çocuğun verilerinin incelendiği belirtilirken bu yaş grubundaki çocukların yüzde 4.4’ünde Covid-19 semptomlarının dört hafta ya da da uzun sürdüğü ortaya çıktı.

Öte yandan araştırmaya katılan çocukların yüzde 1.8’inde corona virüsü semptomlarının sekiz haftadan daha uzun sürdüğü de kayıtlara geçti.

Bu verileri yetişkinlerde görülen uzun Covid-19 vakalarıyla karşılaştıran uzmanlar yetişkinlerde uzun Covid-19 vakalarının daha çok olduğunu aktardı.

Çocuklarda görülen uzun Covid-19 semptomları arasında baş ağrısı, halsizlik ve boğaz ağrısı başı çekiyor.

Lancet Child and Adolescent Health’te yayınlanan araştırmayı yürüten Emma Duncan, “Araştırmamız az sayıda da olsa çocuklarda uzun Covid-19 vakalarının görüldüğünü ortaya koyuyor. Fakat çocuklar bir süre sonra sağlıklarına kavuşuyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler