Hüseyin Örs Komisyonda Trabzon'u konuştu

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs Plan ve Bütçe Komisyonunda Trabzon'u konuştu.

Hüseyin Örs Komisyonda Trabzon'u konuştu

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi üzerinde yapılan görüşmelerde Trabzon’u konuştu.

Yapılan komisyon görüşmelerinde Ak Parti’nin eğitim ve istihdam politikalarını eleştiren Milletvekili Hüseyin Örs, Milli Eğitim Bakanı’ndan Çukurçayır Mahallesine lise yapılmasını istedi.

“AVRUPA BİZİ KISKANIYOR” DEMEKLE GENÇLERİMİZ İŞ BULMUYOR

Yaptığı konuşmada işsiz üniversite mezunu gençlerin sorunlarına değinen Örs “İYİ Parti olarak biz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde işsiz gençlerin sorunlarını dile getiriyoruz, bu gençlerimizin tarafımıza iletmiş olduğu mağduriyetleri gündeme getiriyoruz. Gittiğimiz her yerde gençlerimiz işsizlikten şikâyetçi, gençlerimiz eğitimini aldıkları alanlarda meslek sahibi olmak istiyorlar, bu gençlerimiz atanabilecekleri kadroların ilan edilmesini istiyorlar. Biz diyoruz ki, gençlerimizin bu taleplerine kulak verin, yandaş medyanız ve trolleriniz vasıtasıyla hayal satmaktan vazgeçin, gençlerimizin umutlarını karartmayın. Yükseköğretimde meslek edinimini hedefleyen eğitim fakülteleri, mühendislik fakülteleri, teknoloji fakülteleri iktisadi ve idari bilimler fakülteleri, sağlık fakülteleri gibi fakültelerden mezun olanların okudukları bölüm ile istihdam edilebilmeleri arasında ilişkinin son derece zayıf olduğunu görmekteyiz. Atama bekleyen öğretmen sayısı, işsiz iktisat, işletme fakültesi mezunları bunun en tipik örnekleridir. İstatistiklere bakıldığında dünya üniversite mezunu istihdam oranında Avrupa'da sonuncu sırada olduğumuzu görüyoruz. Şimdi, siz "Avrupa, bizi kıskanıyor." diyorsunuz ama "Avrupa bizi kıskanıyor." demekle işsiz gençlerimiz iş bulmuyor. Üniversiteleri yalnızca binalardan ibaret gören, bina sayısının artırılmasını başarı hikâyesi gibi sunan yükseköğretim politikanızla geldiğimiz noktada bugün her 3 üniversite mezunundan biri işsizdir. İktidarın bu acı gerçekle yüzleşmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

ÇUKARÇAYIR LİSE İSTİYOR

Çukurçayır Mahallesi’nin yoğun bir nüfusa sahip olmasına rağmen mahallede lisenin olmadığını belirten Hüseyin Örs, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ”Çukurçayır mahallemiz geçmişte mesire yeriydi ama çok yakın bir zamanda hızlı bir kentleşme oldu. Biz, buraya ilkokuldayken pikniğe giderdik, şimdi ise hızla büyüyen, nüfusu 50-60 binleri aşan bir şehir merkezi oldu. Bu mahallemizde yaşayanlar okul yetersizliğinden şikâyetçidirler Sayın Bakanım. Mahallemizde 2 ilkokul, 1 ortaokul, 1 de imam-hatip ortaokulu var. Bu okullardaki derslik sayıları ve kontenjanlar mahallenin ihtiyacını karşılamaktan uzak. Mahalleli der ki "Bizim bu mahallemize bir lise yapılsın." Çünkü mahallede lise yok yani 50-60 bin nüfuslu bir mahallede -bir mahalle demeyelim, şehir merkezinde- lisemiz yok. Mahallenin çocuklarının büyük bir kısmı okul servisleriyle başka yerlerdeki okullara gitmek zorunda kalıyorlar. Trafik orada oldukça sıkışıyor, okul servislerinden dolayı 50-60 bin nüfuslu mahalleye giriş çıkışlar zor oluyor. Bizim talebimiz, mahallemizin talebi bir lisedir. Ben de Çukurçayır Mahallesi'ndeki vatandaşlarım adına -ben onların vekiliyim, asil olan onlar- lise talebini size iletmek istedim, hazır bürokratlarınız da buradayken en kısa zamanda, sizin görev süreniz içerisinde bu lisemiz açılırsa çok memnun oluruz. Mahalle sakinlerinin bu noktada isteği var.”

TRABZON TELKARİSİ VE HASIRI YAŞATILMALI

Konuşmasının devamında Trabzon’da Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kuyumculuk Teknolojisi Bölümünün kapatılmasında değinen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, “Trabzon'da altın işiyle ilgili imalat atölyeleri, hasır atölyeleri, perakende satış, sarrafiye, pırlanta ve benzeri tamir atölyelerinde çalışacak ara eleman ihtiyacını karşılayan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kuyumculuk Teknolojisi Bölümü 2020-2021 eğitim öğretim yılında kapatıldı Trabzon Kuyumcu ve Saatçileri Esnaf ve Sanatkârlar Odasının kapatılan bu bölümün malzemeleri ve öğretmenleriyle başka bir okulda açılması yönünde bir talepleri var. Coğrafi işaretli Trabzon telkâri ve hasırı ile Trabzon kazaziyesinin yaşatılması için çok önemli olan ara eleman ihtiyacını karşılayan bu bölümün tekrar açılması çok önemlidir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem