HEGEM şiddeti bitirmede kararlı

HEGAM, “İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Projesini” hayata geçirmek için çalışıyor. 

HEGEM şiddeti bitirmede kararlı

“İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Projesini” hayata geçirme noktasında kararlı bir duruş sergileyen Şiddetle Mücadele Vakfı’na (HEGEM) sivil toplum kuruluşları, kamu ve diğer kuruluşlardan destek gelmeye devam ediyor. 

Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile bir birlikte üniversitelerin tam destek verdiği proje kapsamında geçen hafta Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) tarafından işbirliği protokolü imzalanmıştı.

HEGEM şiddeti bitirmede kararlı

10 yıl sürecek projeye bir destekte avukat camiasından geldi. Bağımsız Arabulucular Derneği (BADER) ile Arabuluculuk ve Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Eğitim Danışmanlık Ticaret A.Ş (DOSTEL) de HEGEM ile işbirliği protokolü imzalayarak proje paydaşı oldu. 
Şiddet noktasında dünyada ikinciyiz…

BADER ve DOSTEL’in Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Yassıkaya işbirliği protokolü ile ilgili  yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Arabuluculuğun toplumsal uzlaşı kültürüne katkısına inanıyoruz. Türkiye OECD ülkelerinde dünyada ikinci sırada bulunuyor. İslam Ülkeleri arasında toplumsal şiddet te ikinci sırada. Yüzde 88 ile ciddi bir oran bu. Şiddetle mücadele projesi bu oranı düşürmek için önemli bir fırsat. Arabuluculukta bu işin ayrılmaz bir parçası. Samimi, yürekten ve gayretli bir anlayış ortaya koyarsak hep beraber şiddetle mücadele noktasında başarılı oluruz.”

HEGEM şiddeti bitirmede kararlı

25 Pilot ilde, 25 üniversitede start verildi…

Proje eğitimlerinin Vakıf, Üniversite ve ilgili Bakanlıklar iş birliği ile Şubat ayından itibaren 25 pilot ilde başlayacağını ifade eden HEGEM Yönetim Kurulu Başkanı Adem Solak ise şu ifadelerde bulundu:

“Proje şiddetle sivil mücadele ve sosyal arabuluculuk bağlamında dünyada model olarak kabul görecek özgün bir çalışmadır. Ülkemizde bu projeyi hayata geçirecek ve inşallah güzel sonuçlarını alacağız. 10 yıl devam edecek proje çalışmalarımıza elbet bundan sonra katkı sağlayacak birçok kurum ve kuruluş olacak. Bu bağlamda proje protokolü imzalayarak her türlü desteklerini vereceklerini belirten BADER ve DOSTEL ailesine şahsım vakfım ve proje paydaşları olarak teşekkür ediyorum.”

HEGEM şiddeti bitirmede kararlı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem