Gürcü heyet Gürcü Kültür Derneklerini ziyaret etti

Gürcistan’dan gelen yazar ve akademisyenler Trabzon’dan başlayarak Türkiye’deki birçok Gürcü Kültür Derneklerini ziyaret ederek dayanışma ve tanışma etkinliği düzenlediler.

Gürcü heyet Gürcü Kültür Derneklerini ziyaret etti

Aralarında gazeteci-yazar-sanatçı ve akademisyenlerden oluşan bir grup heyet Gürcistan’dan gelerek ülkemizde aktif faaliyet gösteren Gürcü Kültür Derneklerine ziyaretler düzenlediler. Trabzon’dan başlayan kültürel gezi kapsamındaki gezi bir hafta sürdü.

GEZİ TRABZON’DAN BAŞLADI

Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğu, Ünye Belediye Başkanlığı ve Ünye Gürcü Derneği, Çarşamba Gürcü Derneği ile birlikte İstanbul, İzmir ve Bursa’daki Gürcü dernekleri ne yapılan ziyaretler oldukça olumlu ve güzel bir havada geçti.

gurcu-heyet-gurcu-kultur-derneklerini-ziyaret-etti.jpeg

BAŞKONSOLOSUN MESAJI

Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze Gürcü heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu tür etkinliklerin tanışma-dayanışma ve paylaşma noktasında hem Gürcistan’a hem de Türkiye’ye ciddi katkılar sağladığını bağların güçlendiğini dile getirdi.

gurcu-heyet-gurcu-kultur-derneklerini-ziyaret-etti-001.jpeg

BÜYÜK KEYİF ALDIK

Gürcü Kültürü Gönüllü Elçisi Gürcü Türk Edebiyatı Projeleri aktif destekçisi Meri Diassmidze’de özellikle Karadeniz Bölgesinde faaliyet gösteren Gürcü Derneklerin çok güzel başarılı etkinlikler yaptıklarını dile getirerek onlarla tanışmaktan büyük keyif aldık dedi.

gurcu-heyet-gurcu-kultur-derneklerini-ziyaret-etti-002.jpeg

TRABZON’DA ETKİNLİKLERE KATILMAK İSTİYORUZ

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ile de görüşen Meri Diassmidze seneye davet gelirse Uluslararası Trabzon Sanat Evi Etkinliklerine de katılıp yazarlarımızı-sanatçılarımızı ve akademisyenlerimizi Trabzon’daki sanatseverle buluşturmak isteriz dedi.

gurcu-heyet-gurcu-kultur-derneklerini-ziyaret-etti-003.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler