Gençlere kamu kapıları ardına kadar açılıyor

Yeni yılda yürürlüğe girmesi beklenen 3600 ek göstergeyle birlikte 300 bin memurun emeklilik dilekçesini vermesi ve böylelikle gençlerin kamuda istihdam edilmesi bekleniyor.

Gençlere kamu kapıları ardına kadar açılıyor

Kamu dairelerinin çehresini değiştirecek adımların ocak ayı itibariyle atılacağı tahmin ediliyor.
Gelecek yıl yürürlüğe girecek olan 3600 ek gösterge ile kamuda çalışan 300 bin memurun emekli olması ve gençlere kamu kapılarının ardına kadar açılması bekleniyor. 

2023'TE 890 BİN İSTİHDAM
Sabah'ta yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıkladığı 2023 bütçesinde gelecek yıl 890 bin istihdam öngörülüyor. Kamudaki kan değişimine 3600 ek göstergenin ön ayak olması bekleniyor. Ocak ayından itibaren 300 bin memurun emeklilik dilekçesi vermesi bekleniyor.

İLK ATAMA 20 BİN 
İlk olarak öğretmenden doktora, polisten eczacıya, bekçiden din görevlisine kadar 20 bin memur alınacak. Aktif işgücünün artması ve gençlerin kamuda istihdam edilmesi için bütçeden 100 milyar 403 milyon lira destek sağlanacak.

Memurların kamu dairesi içinde yükselmelerinin de önü açılacak. Liyakat esaslı yatay ve dikey pozisyon değişimleriyle birlikte iş kanunu ve uzaktan çalışma mevzuatı yeni iş modellerine uyarlanacak.

Kamudaki istihdamda stratejik adımlar yeni yılın ilk ayında atılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem