Genç, 28 Şubat mesajı yayınladı

Ahmet Metin Genç 28 Şubat Post Modern Darbesi ile ilgili mesaj yayınladı.

Genç, 28 Şubat mesajı yayınladı

Trabzon'da Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 28 Şubat Post Modern Darbesi’nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında 28 Şubat Post Modern Darbesi’ni kınayan Başkan Genç, “28 Şubat, ülke yönetimini ve ekonomik kaynaklarını antidemokratik uygulamalarla ele geçirmek isteyen orduda, medyada, iş dünyasında ve siyasette çöreklenmiş bir avuç vesayet odağının demokrasiye ihanet girişimidir.” dedi.  

“VESAYET ODAKLARI VARLIĞINI SÜRDÜRÜYOR”

Türkiye’de her dönemde halkın iradesini içine sindiremeyerek cebir ve şiddet yoluyla iktidarı ele geçirmek isteyen mahfillerin olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, “Maalesef üzülerek belirtmek isterim ki, cumhuriyet kurulduğu günden beri ülkemiz çeşitli darbeler ve darbe girişimlerine maruz kalmıştır. Demokrasiyi, cumhuriyet rejimini ve hukuk devleti ilkelerini bahane ederek millet iradesini hipotek altına alan vesayet odaklarının milletimizin vicdanında açtığı yaraları hâlâ daha içimiz burkularak hatırlıyoruz. Türk halkının tercihine değer vermeyen, ülkenin tek sahibi olarak kendilerini gören, halkın çok küçük bir azınlığını teşkil ettikleri halde ve milletimizin tercihlerine rağmen Türkiye’yi yönetmeyi kendilerine bir hak gören, böylece de bu ülkenin kaynaklarını peşkeş çekmek isteyenler kesimler her dönemde varlığını sürdürmüştür.” ifadelerine yer verdi. 

“YAŞANANLAR VİCDANIMIZI KANATIYOR”

28 Şubat’ı inanç ve fikir hürriyetine en büyük darbenin vurulduğu tarih olarak niteleyen Genç, “Demokrasiyi, hukuku ve laikliği istismar eden vesayet odakları, Türk milletini kendi dar görüşlerinin boyunduruğu altına almak için darbelerle bu ülkeye çok zaman kaybettirmişlerdir. Bu vesayet odakları nedeniyle ülkemiz ekonomik kalkınmaya ve teknolojik gelişmeye ayıracağı zamanı, hiçbir zaman bu ülkenin değerleriyle bağdaşmayan, içeriği boş, kısır tartışmalara harcamıştır. İnanç ve fikir hürriyetine en büyük darbenin vurulduğu 28 Şubat’ta sırf inancı ve giyiminden dolayı insanların aşağılandığı, kendi öz vatanında adeta ikinci sınıf bir insan muamelesi reva görülerek ötekileştirildiği bir dönemi yaşamak zorunda bırakıldık. Başörtülü kardeşlerimizin üniversite kapılarında hakarete maruz bırakıldığı, yerlerde sürüklendiği, başlarını açmaya zorlandığı, bunun için ikna odalarının kurulduğu 28 Şubat’ı hatırladıkça hâlâ daha vicdanımız kanamaktadır.” cümlelerine yer verdi. 

“YASAKLAR VE HAK İHLÂLLERİ BİTTİ”

27 Nisan E- muhtırasıyla, FETÖ 15 Temmuz hain darbe girişiminin 28 Şubat’ın devamı olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu gün en büyük tesellimiz yapılan hukuki düzenlemeler ve zihniyet dönüşümüyle beraber ülkemize hiçbir faydası olmayan, güzide vatandaşlarımızın mağduriyetine neden olan, milletimizin öz değerleriyle ve inancıyla bağdaşmayan yasakların ve hak ihlâllerinin son bulmuş olmasıdır. Yüzbinlerce insanın sırf inancından dolayı kamudan ve ordudan ihraç edildiği 28 Şubat’ın müsebbipleri hiç şüphesiz ki günümüzde de varlıklarını sürdürmektedir. Bunun en son örneğini 2016 yılındaki FETÖ 15 Temmuz darbe girişiminde yaşadık. 2007 yılında cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir genelkurmay başkanı tarafından hükümetimize verilen 27 Nisan E-muhtırası 28 Şubat Post Modern darbesinin devamı niteliğindeki teşebbüslerdir. Türk milleti, en son 15 Temmuz’da olduğu gibi iradesini gasp etmek isteyenlere bundan sonra da asla müsamaha göstermeyecektir. Cumhuriyet kurulduğu günden beri demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü içselleştirmiş olan Türk milletinin, 28 Şubat ya da 15 Temmuz gibi hain girişimlere tolerans göstermeyeceğine yürekten inanıyorum.” 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler