"Evlat nöbetinden asla geri dönmeyeyiz PKK’yı biz bitireceğiz"

Haber61 köşe yazarı Ahmet Külekçi Gara operasyonu sonrası acılı ailelerle görüştü.

"Evlat nöbetinden asla geri dönmeyeyiz PKK’yı biz bitireceğiz"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde yürütülen askeri operasyonda 13 Türk vatandaşının cansız bedenine ulaşıldığını açıklamıştı.13 şehidimizin arasında Diyarbakır HDP il Binası önünde PKK’ya karşı direniş göstererek evlat nöbeti tutan annelerin evlatları da vardı. 2 yıla yakındır devam eden evlat nöbeti eylemine 3 kez katılan Haber61 köşe yazarı Ahmet Külekçi Gara operasyonu sonrası acılı ailelerle görüştü.

EVLAT NÖBETİNDEN ASLA GERİ DÖNMEYEYİZ PKK’YI BİZ BİTİRECEĞİZ

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen ve cenazeleri Malatya'ya getirilen 13 kişiden 10'unun kimliği tespit edildi. Çeşitli tarihlerde terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak alıkonulan ve şehit edilen polis memurları Sedat Yabalak ile Vedat Kaya, Astsubay Çavuş Semih Özbey ve erler Adil Kabaklı, Müslüm Altıntaş ve Süleyman Sungur'un ailelerinin Diyarbakır'da HDP binası önünde evlat nöbetinde olduğu ortaya çıktı. Kar kış demeden evlat nöbetini sürdüren aileler acı haberi kısıtlama nedeniyle kaldıkları otelde aldı. Aileler sağlık görevlileri eşliğinde Malatya'ya doğru yola çıkarken, evlat nöbetindeki diğer aileler, eylemi sonuna kadar sürdüreceklerini dile getirdi.

TEHDİTLERE RAĞMEN EYLEME DEVAM ETTİLER

24 Temmuz 2016'da Muş'tan kardeşinin düğün konvoyuyla memleketi Mardin'e dönerken Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristlerce kaçırılan şehit polis memuru Vedat Kaya'nın, annesi Emine ve babası Şeyhmus Kaya, 5 Eylül 2019'da HDP binası önüne gelerek oturma eylemine başladı. Kaya çifti, koronavirüs tedbirleri kapsamında Mardin'deki evlerinde sürdürdükleri eylemleri nedeniyle zaman zaman PKK yandaşlarının tehdidine maruz kaldıklarını, buna rağmen, eylemi sürdürdüklerini söylemişti.

BERABER ŞEHİT OLDULAR

2 Ekim 2015 tarihinde Erzincan'daki birliğine katılmak üzere yola çıkan er Müslüm Altıntaş ile Ağrı'daki birliğine katılmak üzere yola çıkan er Adil Kabaklı, Tunceli-Pülümür kara yolunda yol kesen PKK'lı teröristlerce bulundukları otobüsten indirilerek kaçırıldı. Altıntaş'ın annesi Songül ve babası Şevket Altıntaş ile Kabaklı'nın annesi Cennet Kabaklı 5 Eylül'de HDP il binasına önüne gelerek oturma eylemine katıldı. Er Altıntaş'ın babası Şevket Altıntaş, çocukları kaçırılan annelerin çektiği acıyı dile getirmeye çalışan 'Diyarbakır Annelerinden Dünyaya' adlı bir kitap da çıkarmıştı.15 Ağustos 2015'te vatani görevini yaparken, memleketi Siirt'e bayram iznine döndüğü sırada Lice'de yol kesen PKK'lı teröristlerce kaçırılan şehit er Süleyman Sungur'un annesi Şirin Sungur da 18 Eylül 2019'da evlat nöbetine katılmıştı.

OCAKLARA ATEŞ DÜŞTÜ UMUTLAR SÖNDÜ

Annelerin ocaklarına ateş düştü umutlar söndü. O annelerden biri de Şadiye Özbey’di.18 Eylül 2015 tarihinde Tunceli Pülümür Alacık köyünde kaçırılan Astsubay Semih Özbey PKK tarafından mağara içinde alçakça infaz edilen 13 şehidimizden biriydi. Acı haberle yıkılan anne Şadiye Özbey “Evladımı şehit eden hainlere karşı asla pes etmeyeceğiz. İntikamları tek tek alınıyor” dedi. Şadiye Özbey anne ile birlikte Emine Kaya, Halime Şehitoğlu, Cennet Kabaklı, Songül Altıntaş ve Üznile Yabalak annemizde evlat acısı yaşadı. 

ŞADİYE ANNENİN İSYANI:TERÖRE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

PKK'nin dağa kaçırdığı evlatları için tarihi bir eylem başlatan ailelerden altısının ocağına  ateş düştü. Evlatları PKK terör örgütü tarafından alçakça katledilip şehit düştü. O annelerden biri de Şadiye Özbey annemizdi. Daha geçen ay onu görmüş sohbet etmiştim. 18 Eylül 2015 tarihinde Tunceli Pülümür Alacık köyünde kaçırılan Astsubay Semih Özbey'in annesiydi. Bir umutla evladını bekliyordu .Ama acı haber Gara'dan geldi. 13 şehit arasında ne yazık ki Şadiye annemizin oğlu Semih Özbey de vardı. Acı haberle büyük üzüntü yaşayan Şadiye Özbey “Bu alçaklara hainlere karşı dünde bugünde yarında asla boyun eğmeyeceğiz” dedi.

İŞTE EVLATLARI ŞEHİT OLAN ANNELER:

Şadiye Özbey: Şehit Astsubay SEMİH ÖZBEY (Malatya)
Emine Kaya: Şehit Polis Memuru VEDAT KAYA (Mardin)
Halime Şehitoğlu: Şehit Er SEDAT SORGUN (Erzurum)
Cennet Kavaklı: Şehit Er ADİL KAVAKLI (Osmaniye)
Songül Altuntaş: Şehit Er Müslüm ALTUNTAŞ(Şanlıurfa)
Üznile Yamalak: Şehit Polis Mem.Sedat YABALAK (Mersin)

ASLA GERİ ADIM ATMAK YOK

Evlat nöbeti tutan aileler, yaz kış, yağmur çamur demeden eylemlerini sürmeye devam ediyor. Anneler, kimi zaman da oturma eylemine eşleriyle nöbetleşe devam etmekte. Anneler nöbetteyken babalar evdeki çocuklarına hem babalık hem annelik yapıyor.Annelerden bazıları küçük çocuklarıyla katıldığı eylemi zor şartlar altında sürdürdü, yorgunluktan bazen kaldırımda uyudu, kimi zaman da baygınlık geçirdi .Aileler, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını döneminde bile gerekli tedbirleri alıp, eylemlerinden vazgeçmedi. Evladına kavuşan her bir aile eylem yapan anne ve babalara sevinç ile hüznü bir arada yaşattı. Aileler, terör örgütünden kaçıp gelen her evlat için kendi çocuğuymuş gibi sevinirken, yüreği evlat hasretiyle yanan anneler kimi zaman da duygulandı, gözyaşı döktü. Gara’dan gelen acı haber evlat nöbetinde kararlı olan aileleri derinden üzdü elbet ama hiçbir annenin geri adım atma noktasında tek bir düşüncesi dahi yok. Anneler “PKK’ya biz diz çöktürdük biz bitireceğiz sonları geldi” şeklinde görüş belirterek eylemlerine devam edeceklerini açıkladılar. Şu anda 204 aile Diyarbakır HDP il binası önünde evlat nöbetine devam ediyor.

AĞLAMAYACAĞIZ ONLARI GÜLDÜRMEYECEĞİZ

2 yıl önce 17 yaşında dağa kaçırılan oğlu Mustafa için oturma eylemi yapan Ayşegül Biçer yaşanan son olayın kendilerini derinden üzdüğünü dile getirerek şunları söyledi: ”Hepimiz çok büyük üzüntü içindeyiz. Aylardır birlikte eylem yaptığımız altı annemizin yüreği yandı. Gara’dan gelen acı haber PKK terör örgütünün hain yüzünü bir kez daha gösterdi. Allah’ın laneti onların ve onları desteklerin üzerinde olsun. Ağlayıp onları sevindirmek istemiyoruz. Sonuna kadar burada eylemimize devam edeceğiz .PKK ve HDP bunu iyi bilsin ki onlardan korkmuyoruz. İlk oturma eylemime başladığımda  da söylemiştim. Ya zafer ya ölüm, sonuna kadar kararlıyız”

BU ÇADIR TERÖRÜN SONU

Van'dan 2012 yılında 13 yaşındayken, kaçırılan kızı Şeyma için gelerek oturma eylemine katılan Nazlı Sancar da HDP'liler tarafından kendilerine hakaretler edildiğini belirterek, "HDP il binasının önünde çok fazla hakarete uğruyoruz. Girip, çıkıyorlar ve bizim yüzümüze tükürüyorlar. Bize el hareketleri yapıyorlar. Bize, 'Siz burada boşuna oturmuşsunuz' diyorlar, gülüyorlar. Girip, çıkıyorlar hakaret ediyorlar. Biz onları Allah'a havale etmişiz. Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız bizim arkamızdadır. Onlar sayesinde biz de oradayız. Evlatlarımızı almadan buradan kalmayacağız. Biz hepimiz de bunda kararlıyız. Bizden ne istiyorlar? Biz evlatlarımızı istiyoruz. Canımızdan can aldılar. Ben hakkım olan Şeyma'mı istiyorum. Allah'ın izni, devletimizin de gücüyle biz kazanacağız. Zafer bizimdir. Bu çadır terörün sonunu getirecek. ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem