Bilimsel Eczacılığın Yıldönümü Trabzon’da kutlandı

Bilimsel Eczacılığın Kuruluşunun 182. Yıldönümü Trabzon’da kutlandı.

Bilimsel Eczacılığın Yıldönümü Trabzon’da kutlandı

Bilimsel Eczacılığın Kuruluşunun 182. Yıldönümü nedeniyle 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenledi.

Düzenlenen törende çelenk sunma sonrasında 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası Başkanı Ecz. Çetin Kansız açıklamalarda bulundu.

Kansız şu ifadelere yer verdi;

"Bilimsel Eczacılığın 182.Yılında da eczacılık mesleğinin yeminin gereğini yerine getirmek için her türlü fedakârlıkla halkımızın yanındayız.              

Bilimsel Eczacılığın Yıldönümü Trabzon’da kutlandı                                                                                        

Bilimsel Eczacılığın 182.Yıl Dönümünü geçen yıl olduğu gibi Covid-19 salgını dolayısıyla bu yılda buruk bir şekilde kutlamaktayız. Ramazan Bayramımızın 2.Günü 14 Mayıs 2021 bizim için çok önemli olan iki anlamlı günü hem meslektaşlarımızla, hem de halkımızla tam kapanma dolayısıyla evlerimizde geçirmek zorunda kaldık. Bu dönemde, halkımıza sağlık hizmetini aksatmadan sunmak için nöbetçi eczanelerimiz 24 saat açık, eczacı meslektaşlarımız da görevlerinin başındaydı. Halkımıza en yakın sağlık danışmanlığı görevini layıkıyla yaparken, vefatıyla bizleri üzüntüye boğan meslektaşlarımızı ve ebediyete uğurladığımız tüm sağlık çalışanı meslek şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Aynı günlere denk gelen, Kurtuluş Savaşı ateşinin yakıldığı 19 Mayıs 1919’un 102.Yıl Dönümü dolayısıyla; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve vatan uğruna toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Salgını önlemenin şifresinin aşıdan geçtiği bilimin bir gerçeğidir. Aşılamada sona gelmiş ülkelerin tedbirleri ciddi derecede azaltmaları bunu kanıtlamaktadır. Aşı karşıtlığının sağlığımıza, ekonomimize ve psikolojimize ciddi derecede zararlar vereceği aşikârdır. Sırası gelen kişilerin kendi sağlıkları kadar yakınlarının ve toplumun sağlığını da düşünerek bir an önce aşılarını yaptırmalarını hassaten rica ediyorum. Sağlık Bakanlığımızın aşı teminindeki sorunları en hızlı şekilde çözmesi ve yerli aşının üretiminin tamamlanması acil beklentimizdir.

Bilimsel Eczacılığın Yıldönümü Trabzon’da kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bize miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, toplumun en büyük gücünün gençler olduğunu birçok sözünde ifade etmiştir. Ekonomik ve mesleki sorunlarımız olmasına rağmen onları ifade etmenin zamanı ve yeri olmadığının bilincindeyiz. Fakat gençliğin hem milletimizin,  hem de devletimizin geleceği olması hasebiyle sayısına yetişemediğimiz kadar Eczacılık Fakültesinin açılması, telafisi yapılamayacak zararlara sebep olacaktır. Sadece eczacılık mesleği ile alakalı olmayan bu durum, binlerce üniversite mezunu insan gücümüzün mesleği ile ilgili iş bulamayıp umutları tükenmiş, kendisini değersiz hisseden gençlik çözüm bulunması gereken en önemli sorunumuzdur. Bu konudaki planlamanın ivedi yapılması, gençliğimizin umutsuzluğuna çare bulunması devletimizin ana görevidir.

İsrail Devleti’nin, Filistin Halkı’na uyguladığı devlet terörünü lanetliyor ve kınıyorum. Çocuk, bebek demeden katliam yapan bu terör devletine sessiz kalan sözde demokrasi havarisi ülkeleri de insafa, adalete ve insanlığa davet ediyorum. Adalet ve insanlık bir gün herkese lazım olacaktır.

Bilimsel Eczacılığın Yıldönümü Trabzon’da kutlandı

Covid -19 pandemi sürecinde genciyle, tecrübelisiyle en ön saflarda mücadele eden tüm meslektaşlarımın ve bir yarımız olan eczacı teknisyeni arkadaşlarımın  14 Mayıs Eczacılık Günü’nü, Ramazan Bayramı’nı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım. Bu süreçte hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan hastaların tedavisi için gecesini gündüzüne katan sağlık sisteminin en önemli parçası hemşire arkadaşlarımızın da haftasını kutluyor, şükranlarımı sunuyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Rica ile, merhamet dilenmekle bir millet ve devletin şeref ve istiklâli kurtarılmaz. Türk Milleti, gelecek nesiller için bunu unutmamalıdır. 19 Mayıs güven, sevinç, hareket günüdür.” sözleri ile konuşmamı bitiriyor; toplumun sesi olan tüm basın camiasına saygılar sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem