Başkan Kara: "Perakende Yasası, esnafımızın can simidi olacaktır"

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Baş ve yönetim kurulu üyeleri, TESOB Başkanı Metin Kara'nı ziyaret etti.

Başkan Kara: "Perakende Yasası, esnafımızın can simidi olacaktır"

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnaf ve sanatkârın en büyük beklentilerinden birinin Perakende Yasası'nın bir an önce çıkarılması olduğunu belirterek, "Bu yasa, hem piyasanın düzene girmesini sağlayacak hem de esnafımızın can simidi olacaktır" dedi.

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Baş ve yönetim kurulu üyeleri, TESOB Başkanı Metin Kara'nı ziyaret etti. TESOB Yönetim Kurulu üyesi Başaran Maraba'nın da yer aldığı ziyarette, bakkal esnafının yaygın süpermarketlere karşı içinde bulunduğu durum başta olmak üzere sektörün sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili istişarede bulunuldu.

TESOB Başkanı Metin Kara, ekonominin can damarı olan esnafın yaşamını sürdürebilmesi için desteklerin verildiğini ve verilmeye devam edilmesi gerektiğini belirterek, "Ancak özellikle bakkal esnafımızın en büyük beklentisi Perakende Yasası'nın çıkarılmasıdır. Yüzlerce esnafın işini tek dükkanda yapan zincir marketlerin her istedikleri yerde açılması, haftanın her günü neredeyse gece yarılarına kadar açık kalması gibi kuralsızlıklara son verilmesi en büyük beklentimizdir. Haksız rekabete dayalı bu düzenin değiştirilmesi için Perakende Yasası'nın bir an önce çıkarılması esnaf teşkilatlarının en büyük beklentisidir. Yerel yönetimlerin bu konuda önlem alması beklentimiz boşa çıktı. Zincir marketler her sokağa kadar girdi, esnaf ve sanatkârı bitirdi. Esnafa sahip çıkılmazsa ekonomi nasıl dönecek" dedi.

Başkan Kara, Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Baş ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileklerini iletirken, her türlü çalışmada yanlarında olduklarını belirtti.

Başkan Kara:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem