Başkan Genç, Hocalı Katliamı’nı kınadı!

Ahmet Metin Genç, Ermenistan’ın 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan’ın Hocalı bölgesinde yaptığı Katliamı kınadı!

Başkan Genç, Hocalı Katliamı’nı kınadı!

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, Ermenistan’ın 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan’ın Hocalı bölgesinde savunmasız sivillere karşı yaptığı katliamın yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  

“HER ZAMAN DAYANIŞMA VE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ”

Mesajında Hocalı Katliamını kınayan Başkan Genç, Ermenistan’ın haksız ve hukuksuz bir şekilde Azerbaycan topraklarının bir kısmında işgalini hâlâ daha sürdürdüğünü dile getirdi. Başkan Genç, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Rus ordusundan destek alan Ermenistan ordusu, 26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı’da savunmasız durumdaki 106’sı kadın, 70’i yaşlı, 63’ü çocuğu hunharca katletti. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen katliamın üzerinden yıllar geçse de, içimizdeki acı hâlâ daha tazedir. Savunmasız insanlara karşı yapılan bu acımasız katliam, kardeş Azerbaycan halkında olduğu gibi Türk milletinin de kalbinde kapanmayan derin yaralar açmıştır. Dün olduğu gibi, bugün de Azerbaycan halkının yaşadığı acıları biz de aynısıyla yaşıyoruz. En temel insan ve hürriyetlerinin ayaklar altına alınarak büyük bir dramının yaşandığı Hocalı’da vuku bulan dramları hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmayacağız. Ve her platformda Azeri kardeşlerimizin haklı sesini bütün dünyaya duyurmak için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyacağız. Hocalı katliamında yaşamını yitiren bütün kardeşlerimizi bu vesileyle bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Her türlü haksızlık, zulüm ve baskı karşısında maddi ve manevi olarak kardeş Azerbaycan halkının yanında olduğumuzu bir kez daha bütün samimiyetimle birlikte ifade etmek istiyorum. Azerbaycan ile tek millet iki devlet olarak bölgemizdeki siyasi, ekonomik ve askeri sorunların çözülmesi için her zaman dayanışma ve işbirliği halinde olmaya devam edeceğiz.” 

“KAZANILAN ZAFER İÇİMİZDEKİ YANGINI FERAHLATTI”

“Her yıl Hocalı'yı mağlup halk olarak anan Azerbaycanlılar, ordularının geçen yıl kazandığı zafer nedeniyle artık şehitlerini mağrur ve galip bir halk olarak anmaya başladı. İşgal altındaki toprakların kurtarılması, Azerbaycanlıların kalbine su serptiği gibi, Türk milletinin içindeki yangını da ferahlatmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Hocalı katliamını bir kez daha telin ederken, her şart ve koşulda Azeri kardeşlerimizin yanında olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler