Başkan Ergan’dan Çanakkale Zaferi mesajı

Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan'dan ‘18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ mesajı.

Başkan Ergan’dan Çanakkale Zaferi mesajı

18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu’nun zaferiyle sona eren vatanseverlik, fedakarlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği amansız bir destan olan Çanakkale Zaferi’nin bu yıl 107’inci yılı kutlanıyor. 

‘18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, tüm dünyaya Türklerin eğilmeyeceğini gösterdiğimiz büyük zaferin üzerinden 107 yıl geçtiğini ifade ederek “Toprağı vatan yapan şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile bir kez daha anıyoruz” dedi. 

Başkan Ergan, İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Asım’ın nesli diyordum ya. Nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek” diyerek tarif ettiği, ecdadımızın kanlarıyla yazdığı Çanakkale Savaşlarının sadece 1.Dünya Savaşı’nın değil, dünyanın seyrini de değiştirdiğine dikkat çekerek şu görüşlere yer verdi: 

“Bu büyük zaferin en büyük mimarı hiç kuşkusuz maddi yetersizlikler içerisinde olmasına rağmen yüksek cesaret, moral ve kahramanca çarpışan Türk Ordusudur. O döneme göre zayıf görünen Türk askeri gösterdiği kahramanlıkla savaş tarihine geçmiştir. Bu topraklar hiç de kolay kazanılmamıştır. O nedenle üzerinde yaşayan bizler, bu emaneti iyi korumalıyız. Dünya her geçen gün değişiyor. Bu değişim karşısında cesur ve birlik olmalıyız. Bizlere bu toprakları vatan kılan şanlı ecdadımıza layık olmaya çalışmalıyız. Bu nedenle de önceliği üretime vermeli ve çok çalışmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” diyerek işaret ettiği, bizim mutlak suretle takip etmemiz gereken yoldur.” 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem